ЗА ДЕЦУ МИРИЈЕВА НОВО ОБДАНИШТЕ: Горан Весић на ГО Звездара поводом дана општине

Ш. М.

18. 10. 2021. у 12:31

ГРАД је обезбедио 70 милиона динара, односно 600.000 евра за зацевљење Миријевског потока и до краја године ће овај посао бити завршен.

ЗА ДЕЦУ МИРИЈЕВА НОВО ОБДАНИШТЕ: Горан Весић на ГО Звездара поводом дана општине

Миријевски поток биће завршен до краја године,

То значи да неће више бити отворене канализације - рекао је заменик градоначелника Горан Весић током обилaска радова и посете Миријеву и Општини Звездара у друштву Владaна Јеремића, првог човека ове градске комуне, која је јуче обележила Дан ослобођења у Другом светском рату.

Осим Миријева, Весић је посетио Мали Мокри Луг, свратио је и у Пети паркић и присуствовао Свечаној академији у Културном центру "Вук".

У разуговору са Миријевцима, он је подсетио да је Град већ изабрао извођача за пројектовање и изградњу новог вртића који би на пролеће требало да почне да се гради, а градиће се и нова основна школа.

- Ширимо Улицу Драгослава Срејовића до Волгине улице, а наставићемо до Миријева. Проширићемо и Булевар краља Александра - рекао је Весић.

- Оно што је најважније је да ће у Миријеву 2028. године бити завршна станица прве линије метроа што значи да ће грађани овог дела града до Жаркова стизати за 24 минута. То ће поптуно изменити начин живота у Миријеву јер ће они бити саобраћајно повезани са читавим градом и тиме показујемо колико нам је Миријево важно.

Заменик градоначелника је најавио да ће Општина радити на реконструкцији месне заједнице где ће се направити општински услужни центар као и једна мултифункционална сала за организовање културних догађаја.

У Малом Мокром Лугу Весић је са мештанима разговарао о недостатку канализационе мреже.

- У међувремену радимо завршетак пројектовања Мокролушког колектора - рекао је он.

- Када то решимо, радићемо канализацију Цветанова ћуприја, а Општина ће реконструисати гробље, мада је доста посла већ урађено. Биће постављена и ограда око вртића, а Град ће изградити једно дечје игралиште. Договорили смо се да Општина уради пројекат за реконструкцију Старог млина, а да Град обезбеди средства да се ту направи један омладински културни центар. Следеће седмице почиње да се ради стајалиште на Булевару код Нине Кирсанове, које је иначе прави саобраћајни проблем.

У Културном центру "Вук" јуче је одржана свечана академија поводом Дана општине Звездара којој је Весић такође присуствовао.

Весић са мештанима Малог Мокрог Луга

- Проблеми које данас има Звездара су различити - каже он.

- Због тога морамо да водимо рачуна да се општина подједнако развија. Срећан сам што ће се следеће године реконструисати плато код Вуковог споменика, док је најважнији пројекат изградња метроа. Од 42 метро станице на прве две линије метроа, њих шест ће се наћи на територији општине Звездара. Ту ће се укрштати прве две, због чега ће бити боље повезана са свим деловима града.

Општина Звездара данас има више од 160.000 становника и 17 месних заједница. На њеној територији налазе се 24 вртића, 14 основних и девет средњих школа, више факултета, седам библиотека и три позоришта.

Пети паркић прави поклон

Весић је обишао и Пети паркић и подсетио да 13 година нико није урадио ништа на овом спорном земљишту.

- Прошле године смо успели да решимо имовинске проблеме, изградили смо паркић и креирали га заједно са грађанима. Сада се овде окупљају деца, не само из овог дела града.

Миријевски поток биће завршен до краја године,

Организовали смо овде позоришну представу за децу јер данас моја покретна канцеларија обилази Звездару, а данас је и Дан општине. Ово је најбољи пример како заједно можемо да мењамо град и како заједно можемо да допринесемо да Београд буде боље место за живот свих нас. Тако показујемо и како могу да буду боља места за живот и Мали Мокри Луг и Миријево и Лион и сваки други део града - рекао је Весић.

Председник Општине Зведара Владан Јеремић је нагласио да је Пети паркић један од најлепших поклона које је општина могла да добије за Дан општине.

Председник Општине Зведара Владан Јеремић је нагласио да је Пети паркић један од најлепших поклона које је општина могла да добије за Дан општине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)