СВАКО СТАЈАЛИШТЕ ПОСЕБНА ПРИЧА: Расписан конкурс за идејно архитектонско решење и дизајн 16 станица метроа

С. Б. М.

30. 09. 2021. у 07:52

КОНКУРС за идејно архитектонско решење и дизајн метро станица за прву фазу прве линије београдског метроа расписан је у среду. Како је прецизирао заменик градоначелника Горан Весић, Београд је расписао конкурс за идејно решење првих 16 станица метроа јер жели да ангажује домаће архитекте.

СВАКО СТАЈАЛИШТЕ ПОСЕБНА ПРИЧА: Расписан конкурс за идејно архитектонско решење и дизајн 16 станица метроа

Фото Зоран Јовановић

- Српске архитекте ће, као што су радиле и линијски парк, добити да раде и метро. Желимо да младе српске архитекте учествују у градњи метроа и дизајнирању станица јер ће на тај начин стећи референце да раде у свету. Осим тога, свака станица ће бити другачија и причати причу о том делу града или неком догађају из историје Србије. Тако ће наш метро бити другачији, а не као неки други у свету који имају потпуно идентичне станице. Када добијемо идејна решења, по њима ће се градити станице метроа - изјавио је Весић.

Наручилац посла је Секретаријат за јавни превоз и ЈКП "Београдски метро и воз", у сарадњи са спроводиоцем конкурса - Удружењем архитеката Србије. Конкурс је јавни, отворени, анонимни и јавно доступан на порталу јавних набавки и сајту Удружења архитеката Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити