НОВИ ТРГОВИ ОД НОВЕМБРА: При крају велики радови у сурчинским насељима Јаково и Добановци

Ш. Маровић

29. 09. 2021. у 06:47

ПОСЛЕ неколико неуспелих тендера и низа потешкоћа, општина Сурчин коначно ће до 1. новембра завршити уређење тргова у Добановцима и Јакову.

НОВИ ТРГОВИ ОД НОВЕМБРА: При крају велики радови у сурчинским насељима Јаково и Добановци

Добановци, Фото Архива

Уз онај у Бољевцима, који је раније уређен, најмлађа престоничка општина добиће три потпуно нова јавна простора.

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу за овај посао издвојила је близу 58 милиона динара, а радове изводи грађевинска фирма "Реса градња" из Београда.

- На овом јавном простору мајстори приводе посао крају, потребно је урадити фуговање коцака, а касније засадити зеленило - каже за "Новости", председник општине Стеван Шуша.

- Трг у Јакову налази се на углу Бољевачке улице и Улице вожда Карађорђа и површине је 1.136 квадрата. Како је предвиђено, 60 одсто простора биће поплочано каменим плочама, док ће 40 одсто бити озелењено новим садницама и покривено обновљеним травњаком.

Централни део трга на ком се налази споменик је сређен, постављено је шест стубова јавне расвете.

Јаково, Фото Архива

И житељи Добановаца за само месец дана моћи ће у потпуности да користе нови трг, али је велики део радова већ завршен. Рок за завршетак радова био је почетак августа ове године, али су они пролонгирани за три месеца.

- Потребно је да радници "Београд пута" уреде тротоаре који се налазе око новог трга и Дома културе.

- То подразумева асфалтирање подлоге, насипање ситном ризлом и онда слагање гранитних коцака. После тога ће "Зеленило" посадити нове саднице, како би се оплеменио цео простор.

Укупна површина трга износи 1.450 квадрата, а састоји се од парковског дела, који има 1.000 квадрата и засебне парцеле од 450. Уклоњени су сви реквизити и две фонтане, док је она велика централна задржана, уз уређење околног зеленог прстена. Око 70 одсто површине намењене парку биће под зеленилом, док ће остатак бити поплочан каменим коцкама, а постављено је и неколико клупа, као и разни садржаји за игру деце.

СТИЖЕ ВЕСИЋ У ПОКРЕТНОЈ КАНЦЕЛАРИЈИ

ПОКРЕТНА канцеларија заменика градоначелника Горана Весића посетиће у суботу сурчинска насеља Прогар, Бољевци и Јаково. Он ће са грађанима Прогара разговарати у 9.00, док ће се два сата касније састати са житељима Бољеваца. Посету најмлађој престоничкој општини завршиће у Јакову, где ће бити од 13.00.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)