ПОД ЗАБРАНОМ ЗИДА ДВЕ ГОДИНЕ: Упркос стопирању градње у Горњоградској, нелегални радови стигли до другог спрата

С. ВИДАЧКОВИЋ

27. 09. 2021. у 07:52

ДУЖЕ од две године траје оглушивање о закон бахатог инвеститора који, упркос одлукама грађевинских инспектора, скида траку и неометано наставља да "на дивље" зида вишеспратницу у земунској Горњоградској улици. Од радова не одустаје иако се против њега води кривични поступак пред Трећим основним јавним тужилаштвом.

ПОД ЗАБРАНОМ ЗИДА ДВЕ ГОДИНЕ: Упркос стопирању градње у Горњоградској, нелегални радови стигли до другог спрата

Пре изградње спорног објекта овде се налазила пекара "Пчела"

Како за наш лист кажу из градског Секретаријата за инспекцијске послове, инспектор је током изласка на поменуту локацију у Земуну утврдио да је уместо одобрених радова на старом објекту, инвеститор срушио тај локал и почео радове на градњи новог. Изграђени су приземље и два спрата, а "Новости" су још 2019. године писале да нелегални радови напредују иако нигде није била истакнута табла са подацима о пројекту, а мајстори су без скривања зидали и иза траке на којој је писало "затворено градилиште". Данас, инспектори и даље обустављају градњу, али узалуд.

- Решење о уклањању односи се и на све накнадно изведене радове и изграђене делове објекта - објашњавају у надлежном секретаријату. - После извршеног контролног инспекцијског надзора утврђено је да инвеститор није поступио по решењу о уклањању у достављеном року, те је донео решење о извршењу. Такође, грађевински инспектор поднео је Трећем основном тужилаштву кривичну пријаву против инвеститора због кривичног дела грађења без грађевинске дозволе и наставка радова након извршеног затварања градилишта. Надлежно тужилаштво обавештено је о новим чињеницама.

Пре изградње спорног објекта, на овој парцели била је позната земунска пекара "Пчела", која је срушена пре почетка изградње ове двоспратнице.

УСКА ПАРЦЕЛА

ПРЕМА речима житеља Новоградске, инвеститор је прво покушао да гради на уској парцели између срушене пекаре "Пчела" и једноспратног објекта који се налази поред. Та идеја наишла је на негодовање комшија, па је градитељ купио плац и почео да зида нелегалну зграду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)