МЛАДИ “ОКУПИРАЛИ” АДУ ЦИГАНЛИЈУ: Сајам спорта привукао малишане да уживају у бројним програмима

Ш. МАРОВИЋ

26. 09. 2021. у 22:41

ВЕЛИКИ број грађана престонице искористио је лепо време и упутио се на Аду Циганлију, где се одржава јубиларни десети Сајам спорта. Температура која је прелазила 30 степени Целзијуса допринела је томе да малишани, али и сви заинтересовани покажу своје спортске вештине, друже се, забављају и стичу нова пријатељства.

МЛАДИ “ОКУПИРАЛИ” АДУ ЦИГАНЛИЈУ: Сајам спорта привукао малишане да уживају у бројним програмима

Фото М. Анђела

На теренима који су специјално опремљени за ову прилику, како су се репортери "Новости" и уверили, у недељу се могао видети велики број малишана, а дечја граја проламала се дуж најпознатијег престоничког купалишта. На распореду су били многобројни спортови, од кошарке, одбојке, малог фудбала, рукомета, па све до плеса и брејкденса. Знатижељни родитељи овековечили су наступе своје деце мобилним телефонима, а након сваке изведбе чуо се и громогласан аплауз присутних.

- Дете ми тренира плес неколико година, а лепо време било је идеално да изађемо напоље и фино се проведемо - истиче једна од присутних. - Ове манифестације требало би да се одржавају што чешће, како би деца стицала разне вештине и кроз дружење са осталима имала бољи социјални живот.

Приликом отварања ове манифестације, у петак, одлучено је да ће се она убудуће одржавати на отвореном простору, што су грађани са одушевљењем прихватили. Под слоганом "Буди и ти шампион" свима је пружена прилика да покажу своје умеће, а можда се баш међу окупљенима налази будућа светска спортска звезда.

На манифестацији је било присутно неколико врхунских спортиста из наше земље, олимпијских и параолимпијских шампиона, који су са малишанима поделили своје прве спортске почетке, али и објаснили колики је пут потребно превалити да би се стигло до највећих спортских достигнућа. Организатори догађаја су Спортски савез Србије и Министарство омладине и спорта.

КАО У ЈЕКУ СЕЗОНЕ

ПОРЕД Сајма спорта, Ада Циганлија је у недељу била препуна излетника који су искористили викенд и лепо време да се одморе од свакодневних градских гужви. Тако су сви кафићи дуж познатог купалишта били попуњени, а посетиоци су уживали у вожњи ролера и бицикала, али и у опуштеној шетњи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)