ТАБЛЕТИ ЗА ЂАКЕ У ЗВЕЧАНСКОЈ: Наставља се акција Скуптине града "Беотабелт"

Б.Б.

16. 09. 2021. у 18:43

ТАБЛЕТ рачунари су стигли и у Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској. Заменик градоначелника Горан Весић, заједно с градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић, поделио је ђацима, узраста од трећег до шестог разреда, 40 таблета. Центар брине о око четири стотине штићеника.

ТАБЛЕТИ ЗА ЂАКЕ У ЗВЕЧАНСКОЈ: Наставља се акција Скуптине града Беотабелт

Скупштина града

- Свако дете у Београду добија таблет, бесплатан интернет и кодове за дигиталне уџбенике, без обзира да ли живи у породици или у оваквој врсти смештаја - рекао је Весић. - Посебно је важно да буде тако и да сва деца имају једнаке услове образовања.

Он је додао и да је у току подела укупно 67.592 таблета за сву школску децу поменутог узраста, који ће после три године бесплатно, дакле без било какве надокнаде постати власништво родитеља, који сада потписују реверсе за њих. Такође, купљено је и безмало седам хиљада лаптопова за учитеље и наставнике.

Током следеће недеље подела таблета биће окончана у школама на свим општинама, а заменик градоначелника је најавио да ће таблете добити и васпитачице и васпитачи који у овом центру воде рачуна о деци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)