ВЕСИЋ: Оставите таблете и децу на миру, нису ово моји таблети

Танјуг

15. 09. 2021. у 12:13

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да поједини људи на друштвеним мрежама измишљају да ће родитељи после три године морати да купе таблете од Града, истичући да су таблети потпуно бесплатни и да постају власништво родитеља после три године.

ВЕСИЋ: Оставите таблете и децу на миру, нису ово моји таблети

Фото Танјуг

Весић је рекао да је мислио да ће подела таблета бити акција коју ће сви поздравити, јер сва деца на територији Београда у трећем, четвртом, петом и шестом разреду добијају таблете.

- Нажалост, последња два дана појавиле су се ружне инсинуације на друштвеним мрежама где поједини људи, за које немам другу реч да кажем осим да је заиста дно то што раде, измишљају информацију да ће родитељи после три године морати да купе таблете за двадесетак евра од Града - рекао је Весић и истакао да је то потпуна лаж.

Он је показао потврду коју родитељи потписују када преузимају таблете у којој, додао је, у трећем пасусу пише да родитељ стиче право својине над таблетом после три године, без икакве обавезе и чинидбе према Граду.

У том пасусу пише:

- Изјављујем да сам упознат-а и сагласан-а са чињеницом да ми је таблет уређај са сим картицом предат без накнаде од стране Града Београда, као и да ћу стећи право својине на примљеном уређају по истеку рока од три године од дана потписивања ове потврде, као и да немам, нити ћу имати обавезу било какве накнаде или чинидбе према Граду Београду по основу примљеног уређаја, изузев у случају његовог уништења, односно оштећења која се може приписати мојој одговорности или у случају његовог отуђења пре истека напред наведеног рока.

Весић понавља да је потпуна лаж да ће неко морати да откупљује таблете и истиче да су таблети потпуно бесплатни и да постају власништво родитеља после три године, те да су три године осигурани од стране Града.

- Молим те људе који очигледно мисле да треба сваку ствар да искористе за скупљање јефтиних политичких поена да оставе на миру децу и таблете. Нека нас нападају за нешто друго, ако већ морају то да раде. Нису ово Весићеви таблети, ако мрзе Весића, већ таблети које су купили грађанке и грађани Београда за своју децу. Купљени су из градског буџета, према томе нека нађу неку другу тему да воде политику, а нека оставе децу и таблете - поручио је Весић и додао:

- Ево, нека нас нападну о некој другој теми, никакав проблем, само нека оставе таблете на миру.

Град Београд обезбедио је бесплатне таблете за све ученике трећег, четвртог, петог и шестог разреда на територији престонице, као и лаптоп рачунаре за њихове учитеље и наставнике.

Њихова подела увелико је у току, а данас их је добила и Основна школа "Никола Тесла" у Гроцкој, коју је заменик градоначелника тим поводом обишао.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)