"ПАРКИНГ СЕРВИС" У БЛОКУ 45: Градско јавно предузеће гради пословну зграду на три спрата у Новом Београду

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

14. 09. 2021. у 13:00

ЈКП "Паркинг сервис" добиће нову пословну зграду у Блоку 45 у Новом Београду.

ПАРКИНГ СЕРВИС У БЛОКУ 45: Градско јавно предузеће гради пословну зграду на три спрата у Новом Београду

МАКЕТА Будући изглед зграде, Фото ЈКП "Паркинг сервис"

Из Пионирског града морају да се селе, како би овај простор био враћен деци.

Радови у Блоку 45 у Улици Јурија Гагарина, на месту постојеће перионице "Паркинг сервиса", већ су започели. Пословни комплекс гради се према урбанистичком пројекту "Паркинг сервиса", а заменик градоначелника Горан Весић је најавио да ће управна зграда "Паркинг сервиса" и запослени, који су тренутно смештени у објекту у Пионирском граду, морати да се иселе из овог објекта.

- Комплекс Пионирског града мора да се врати малишанима, а центар ће, у складу са планском документацијом, служити за рекреацију најмлађих. Због тога "Паркинг сервис" за своје потребе гради пословни објекат у Блоку 45 на Новом Београду. Планирана је изградња пословне зграде површине око 3.500 квадрата, која ће имати три спрата, као и уређен паркинг-простор - рекао је Горан Весић.

ПОЛОЖАЈ На простору у црвеном правоугаонику почели радови, Фото ЈКП "Паркинг сервис"

Према Урбанистичком пројекту на том месту гради се објекат од око 3.500 квадрата који се састоји од једне подземне етаже, приземља и два спрата, што је у складу са постојећим плановима.

Како на Новом Београду тренутно не постоји ниједна пословница ЈКП "Паркинг сервиса", а на овој општини је зонирано неколико хиљада паркинг-места, потреба за Корисничким сервисом је велика. Управна зграда "Паркинг сервиса" имаће зато и пословницу Корисничког сервиса, јер је предвиђено да се у приземљу пословне зграде налази шалтер-сала у којој би корисници услуге паркирања могли да измире своје обавезе.

- Темељним стратешким планирањем и изградњом нових комплекса на време решавамо проблеме недостатка простора због неопходности измештања из постојећег објекта.

Усељењем у сопствену зграду "Паркинг сервис" ће наставити политику штедње и домаћинског пословања, јер ће остварити знатне уштеде за закуп пословног простора - казао је директор ЈКП "Паркинг сервис" Андрија Чупковић.

ЗИДАРИ И НА НОВОЈ ЦАРИНАРНИЦИ

Осим зграде у Блоку 45, ово предузеће тренутно гради и нову царинарницу од 5.500 квадрата код Кванташке пијаце. Њена изградња омогућиће измештање камиона из центра града. Нови терминал имаће нову пословну зграду за царињење и све што је потребно за претовар и шпедицију робе, као и више од 260 паркинг-места за камионе. Овде су већ саграђена три објекта у оквиру овог новог терминала, а то су нови простор за "паук" возила, радионице за поправку шпедитера, ако и пословница за Управу царина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)