ЧЕТИРИ КВАДРАТА БЛОКИРАЛА "СТЕПУ": Почетак радова на пробијању једноставније везе вождовачког насеља са улицом Војводе Степе неизвестан

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

07. 09. 2021. у 10:11

ЗА везу са Улицом војводе Степе, житељи насеља Степа Степановић воде битку на два фронта. Годинама.

ЧЕТИРИ КВАДРАТА БЛОКИРАЛА СТЕПУ: Почетак радова на пробијању једноставније везе вождовачког насеља са улицом Војводе Степе неизвестан

Фото И. Маринковић

И док се мислило да ће излаз на улицу и из насеља добити лако, пробијањем стотинак метара саобраћајнице које је држава дала на коришћење ЈКП "Зеленило Београд", сва је прилика да ће брже дочекати проширење Кружног пута и тако бољу везу ка овој улици, али и насељу Браће Јерковић, а онда и излаз на ауто-пут.

За саобраћајни прикључак који је требало да споји насеље са Улицом војводе Степе дат је рок да се изгради до септембра 2020, а онда до априла ове године. На тој вези радови нису ни почели. Од Дирекције за грађевинско земљиште житељи Степе Степановића недавно су добили одговор да "комплетирање техничке документације зависи од других органа", као и да је рок за извођење продужен до децембра.

- За саобраћајни прикључак насеља Степа Степановић са Улицом војводе Степе завршено је одвајање јавног од осталог грађевинског земљишта у надлежном катастру непокретности.

Прибављено је решење којим се утврђује јавни интерес и у припреми је спровођење поступка административног преноса земљишта са ЈКП "Зеленило Београд" на Град. Поступак преноса земљишта требало би убрзо да буде окончан, после чега ће се прибавити неопходна одобрења за извођење радова. У зависности од временских прилика током зиме, завршетак изградње прикључка може се очекивати почетком следеће године - кажу у Дирекцији.

Док је поступак преноса земљишта трајао, неимари су за девет месеци успели да прошире Црнотравску и Улицу Саве Машковића. У склопу тог пројекта станари Степе ће напокон брже излазити из насеља. Иако скупља и захтевнија, испало је да је градња ове деонице реалнија него пробијање везе кроз неизграђено земљиште у власништву једног градског предузећа. А у питању је део од четири квадратна метра.

Подсећамо, изградња нове трасе Кружног пута и уклапање у постојеће стање реализује се у оквиру радова на реконструкцији улица Саве Машковића и Црнотравске.

- Досадашње укључење Кружног пута у Војводе Степе биће уклопљено у осу новоизграђеног правца Улице Саве Машковића, а што је предвиђено урбанистичким планом за саобраћајницу Борска - петља "Ласта". Уколико се досадашње укључење Кружног пута не би прилагодило новој симетрији раскрснице, возила из Кружног пута не би могла безбедно да користе раскрсницу. Уклапање Кружног пута у Војводе Степе обухвата изградњу око 100 метара саобраћајнице са по две саобраћајне траке по смеру, које ће се саобраћајном сигнализацијом улити у постојећу трасу Кружног пута поред насеља Степа Степановић и даље ка Кумодрашкој улици - наводе у Дирекцији.

Фото Илустрација

Тај посао требало би да буде завршен до средине октобра. До краја септембра је планирано расписивање јавне набавке за изградњу Сектора 3, деонице између улица Војводе Степе и Браће Јерковић.

СЕКТОР 3

РАДОВИ у Сектору 3, деоници између улица Војводе Степе и Браће Јерковић обухватиће и изградњу мостовске конструкције између Кумодрашке улице и Улице браће Јерковић, којом ће се остварити веза између насеља Степа Степановић и Браће Јерковић. Током изградње деонице од Улице војводе Степе до Кумодрашке улице саобраћај ће се одвијати у складу са динамиком радова на овој деоници.

СПОНА СА АУТО-ПУТЕМ

ТРЕНУТНО је у току и израда техничке документације за Сектор 6 и петљу "Ласта". Овом деоницом ће се повезати насеља Степа и Браће Јерковић са ауто-путем Е-75. Тендер за изградњу ових деоница предвиђен је планом јавних набавки за 2021. годину и његово покретање се очекује крајем године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ЕНГЛЕСКА ОДЛЕПИЛА ЗА СРБИНОМ: Милан Тарот распаметио Британију због ЕУРО 2024! Он је наследник Нострадамуса!