САСЛУШАН ИНВЕСТИТОР ОПТУЖЕН ЗА РУШЕЊЕ ЗГРАДЕ У ВИДОВДАНСКОЈ: Изјашњава се да није крив - све је рађено по прописима

Танјуг

02. 09. 2021. у 14:17

ИНВЕСТИТОР радова Б. С. који се сумњичи да је одговоран за урушавање дела зграде у Видовданској улици на Врачару 16. јула, саслушан је данас у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, а истрага је проширена на још једног инвеститора.

САСЛУШАН ИНВЕСТИТОР ОПТУЖЕН ЗА РУШЕЊЕ  ЗГРАДЕ У ВИДОВДАНСКОЈ: Изјашњава се да није крив - све је рађено по прописима

Фото Н. Скендерија

Он је тужиоцу рекао да није крив и да је радио све по прописима, те да је имао ангажоване извођаче радова, али није хтео да одговара на питања.

Овај поступак је у међувремену проширен на још једног инвеститора, чије је саслушање заказано за 23. септембар, а полиција проверава податке за још једно лице које је било задужено као шеф градилишта.

У тужилаштву је данас саслушан и један од извођача радова, који је такође негирао кривицу.

Тврдио је да је био у преговорима за посао, али да није изводио радове.

Поступак се у овом случају води против сада укупно пет особа, због кривичног дела - тешко дело против опште безбедности.

Прошле седмице је саслушан један од извођача радова Д. Р.

У даљем току поступка тужилаштво ће наложити грађевинско-техничко вештачење, испитаће оштећене и сведоке и спровести све друге доказне радње, након чега ће донети одлуку о даљем току поступка.

Након увиђаја, изјава и прегледа документације, тужилаштво је оценило да темељна јама није била прописно и довољно обезбеђена, односно да је била обезбеђена супротно прописима и пројекту који је одобрен, услед чега је највероватније дошло до пуцања шипова и обрушавања.

Надлежна инспекција је по хитном поступку наложила санацију темељне јаме како би се обезбедило градилиште и спречило даље урушавање.

БОНУС ВИДЕО: Станари износе ствари из урушене зграде

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)