НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Запрашивање крвопија на овим локацијама у Београду

Танјуг

02. 09. 2021. у 09:00

СЕКТОР екологије и унапређења животне средине ЈКП "Градска чистоћа" наставиће данас акцију сузбијања одраслих јединки комараца уређајима са земље на јавним површинама Београда.

НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Запрашивање крвопија на овим локацијама у Београду

Фото М. Анђела

Планирана акција ће се, уколико временске прилике дозволе, спровести од 18 сати до поноћи.


Обухватиће локације гробље Лешће, Ново гробље, Сланци, Велико село, Централно гробље, Пиранделова, Мали Мокри Луг, Зелено брдо, Ботаничка башта, насеље Хаџипоповац, Вуков споменик, Цветкова пијаца, потез од Звездарске шуме до Новог гробља, Карабурма Цалије, Миријево 1, Миријево 2, Миријево 3, Миријево 4 и Зелено брдо.

"Градска чистоћа" апелује на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Додаје се да је препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

На сајту "Градске чистоће" се истиче да је безбедан по здравље људи и животиња и да суграђани не треба да страхују већ да се, уколико им смета мирис препарата, удаље од места где се третман спроводи и затворе прозоре.

Београђани сваког радног дана од 7 до 15 сати могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800 000 807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs..

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)