ПЛАТФОРМА ЗА ПРИЈАВУ ДИВЉЕ ГРАДЊЕ: Град планира набавку новог софтвера у борби против бахатих инвеститора

М. С.

05. 08. 2021. у 08:51

БЕОГРАЂАНИ ће у наредном периоду нелегалну градњу, осим уобичајеним поступком, моћи да пријаве кроз посебну платформу.

ПЛАТФОРМА ЗА ПРИЈАВУ ДИВЉЕ ГРАДЊЕ: Град планира набавку новог софтвера у борби против бахатих инвеститора

Фото Н. Фифић

Притужбе које се евидентирају овим путем биће јавно доступне и моћи ће да се види против кога је поднета пријава и да ли је инспекција изашла на терен.

У циљу сузбијања дивље градње, како је најавио заменик градоначелника Горан Весић, суграђани ће убудуће имати приступ информацијама од момента пријаве до донетог решења.

- Заједно са нашим инспекторима на терен ће излазити и комунална милиција, а у случају напада на инспекторе и кршења јавног реда и мира, биће позвана и полиција - рекао је Весић.

- Свако ко покуша да бесправно гради, мора да буде кажњен. Не интересује ме како се зову људи који граде. Наредних месеци показаће се ко је јачи. Град Београд и закон или моћни и бахати инвеститори попут оних који граде на Авали или оних који су направили хаос у Видовданској улици.

Весић је на састанку са грађевинским инспекторима истакао да је од новембра 2018., када је Град преузео послове грађевинске инспекције, затворено више од 4.000 бесправних градилишта, поднето више од 1.200 кривичних пријава и срушено 45 бесправно саграђених објеката.

ГРАДЕ СТАНОВЕ

ГРАД Београд је грађевинским инспекторима обећао стимулације и нову техничку опрему попут таблета и аутомобила. Осим тога, како је најављено, градиће се и станови за њих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)