АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Запрашивање у Београду се данас наставља

Танјуг

03. 08. 2021. у 07:26

ЕКИПЕ Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП "Градска чистоћа" наставиће данас са сузбијањем комараца на јавним површинама на територији града Београда.

АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Запрашивање у Београду се данас наставља

Фото: Танјуг/ЈКП Чистоћа /Ненад Цакић

Ако временске прилике дозволе, сузбијање одраслих форми комараца уређајима са земље спроводиће се од 19:30 до поноћи на локацијама - насип од Блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље уз канал Галовица, Виноградска, Ада Циганлија, Макиш, Ада Међица, Земун поље, Батајница 1, насеље Економија, Батајница 2, 3, и 4, Шангај, Бусије, Бусије и део Шангаја, Добановци 1 и 2, Угриновци 1 и 2.


Грађани се позивају да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а пчеларима да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акције, наводи се у саопштењу "Градске чистоће", објављеном на сајту Града Београда.

Додаје се да је препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Грађани Београда сваког радног дана од 7.00 до 15 сати могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу екологија@градскацистоца.рс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)