ОГРАДОМ БИ ДА ЗАШТИТЕ ПЕШАКЕ: У Улици др Ивана Рибара биће постављене баријере да спрече прелазак

С. Б. М.

02. 08. 2021. у 07:52

ЖИТЕЉИ насеља др Ивана Рибара који сваки дан праве прекршај прелазећи улицу ван пешачког прелаза како би најбржим путем стигли до станице јавног превоза, неће добити пешачки прелаз ка станици како су се надали.

ОГРАДОМ БИ ДА ЗАШТИТЕ ПЕШАКЕ: У Улици др Ивана Рибара биће постављене баријере да спрече прелазак

Због удаљених "зебри" грађани претрчавају четири коловозне траке

Секретаријат за саобраћај има намеру да дуж ове саобраћајнице, између шест коловозних трака, постави ограду.

О проблему станара овог дела Новог Београда "Новости" су писале недавно. Изласком из насеља, станари преласком право преко улице директно стижу до станице јавног превоза где стају аутобуси 45, 89, 95, 604, 605, 606 и E6. Ипак, овде обележеног прелаза нема, већ су "зебре" исцртане с обе стране саобраћајнице, али на удаљености од 100 метара од станице. Суграђанима треба пет минута да стигну до прве "зебре", а онда исто толико да се врате назад да би дошли до станице. Да улицу зато прелазе где не треба, знају и припадници саобраћајне полиције, па често овде "лове" прекршиоце и пишу казне.

На питање упућено Секретаријату за саобраћај да ли је могуће да се овде исцрта "зебра", одговарају:

- Пешачки прелази су овде постављени тако да на оптималан начин опслуже токове пешака, како кориснике јавног градског превоза усмерених ка аутобуским стајалиштимa, тако и суграђане који иду ка другим објектима. Секретаријат има у плану да, у циљу унапређења безбедности у саобраћају, превасходно пешака, постави заштитну ограду у Улици др Ивана Рибара, налик оградама које су постављене у Булевару Михајла Пупина, чиме ће се онемогућити небезбедно и непрописно претрчавање пешака преко шест коловозних трака у Улици др Ивана Рибара.

Тврде и да Секретаријат за саобраћај, поступајући по захтевима грађана и у сарадњи са инситуцијама система, обилази и детаљно анализира све потенцијално небезбедне локације или деонице пута на територији града Београда и предузима неопходне мере у циљу унапређења безбедности учесника у саобраћају.

САРАДЊА СА САОБРАЋАЈЦИМА

У СЕКРЕТАРИЈАТУ за саобраћај наводе и да имају изванредну сарадњу и међусобну коресподенцију са Управом саобраћајне полиције. Сарадња се одвија по питању обезбеђивања безбедног одвијања саобраћаја и унапређења нивоа безбедности учесника у саобраћају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)