РОДИТЕЉИМА НА РАЧУН ПО 6.000 ДИНАРА: Пријаве за бесплатне уџбенике од 15. августа, најавио Весић

Б.Б.

30. 07. 2021. у 16:33

РОДИТЕЉИ, чија деца похађају први и други разред основне школе моћи ће, од 15. августа до 15. септембра, да се јаве на конкурс Фондације за младе таленте, како би им био уплаћен новац за куповину основних уџбеника или рефундирани трошкови, ако су књиге већ купили, најавио је Горан Весић, заменик градоначелника. Ученици првог и другог разреда, њих око 34.000, добиће од Града бесплатане штампане уџбенике за српски, математику, свет око нас и страни језик.

РОДИТЕЉИМА НА РАЧУН ПО 6.000 ДИНАРА: Пријаве за бесплатне уџбенике од 15. августа, најавио Весић

Фото: Б. Милошевић

Према речима Весића, родитељи ће моћи да се пријаве онлајн, уз потврду из школе да им деца похађају ове разреде и списак уџбенике које користе, након чега ће им на жиро-рачун бити уплаћен онолико новца колико четири основна уџбеника коштају. У просеку, родитељима ће бити исплаћено око шест хиљада динара, у зависности од издавача. Из градске касе ће за ове намене бити издвојено 190 милиона динара, односно нешто више од милион и по евра.

Како је већ најављено Град ће купити и 67.592 таблет рачунара за ученике од трећег до шестог разреда, које ће родитељи задужити на три године. По истеку овог рока, биће им поклоњени. Град је платио осигурање за све три године, тако да су осигурани од падања, разбијања, ломљења, крађа. Ако се деси нешто, родитељи неће сносити трошкове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)