БЕЗБЕДНОСТ НА АДИ НА ВИСОКОМ НИВОУ: У смени дежура и до 60 спасилаца

Танјуг

27. 07. 2021. у 12:20

БЕЗБЕДНОСТ на Ади Циганлији је на високом нивоу, а на том купалишту у смени дежура од 40 до 60 спасилаца на 32 осматрачнице - изјавио је данас градоначелник Београда Зоран Радојичић и навео да су на располагању и четири скутера за интервенције, као и три екипе Хитне помоћи.

БЕЗБЕДНОСТ НА АДИ НА ВИСОКОМ НИВОУ: У смени дежура и до 60 спасилаца

Фото: Н. Скендерија

Он је за ТВ Пинк рекао да спасиоци пролазе обуке, да имају сертификате и одређени број сати теоријске и практичне наставе.

- Обучени су и знају да пруже хитну медицинску помоћ људима којима је то потребно. Током лета, радним данима на Ади Циганлији има око 50.000 људи, а викендом и до 100.000 људи - казао је Радојичић, наводи се у саопштењу Градске управе.

Плаже Савског језера су десету годину заредом носилац највишег међународног признања ''Плава застава'' које се додељује на основу испуњености кретеријума из области квалитета воде и опште безбедности на купалишту.

Према речима градоначелника, квалитет воде на Ади Циганлији се редовно контролише и на високом је нивоу, контролише се редовно због чега, каже, 10 година заредом то купалиште добија ''Плаву заставицу''.

- Подводна вегетација се редовно коси, нарочито у деловима који су предвиђени за пливање - навео је Радојичић.

Апеловао је на младе да поштују правила на купалиштима, као и на родитеље да посебно обрате пажњу на своју децу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)