ВРТИЋ НА БЕЖАНИЈИ У МАРТУ: Напредују радови на новобеоградској установи коју ће похађати 200 деце

Ш. Маровић

24. 07. 2021. у 08:51

ИЗГРАДЊА комбиноване дечје установе на Бежанијској коси, односно предшколског објекта од скоро две хиљаде квадратних метара одвија се планираном динамиком.

ВРТИЋ НА БЕЖАНИЈИ У МАРТУ: Напредују радови на новобеоградској установи коју ће похађати 200 деце

Фото Беоинфо

У обданишту на Бежанијској коси места ће бити за око 200 малишана, а комплетни радови биће завршени до марта наредне године.

У престоници је у последњих годину и по дана изграђено или се гради осам нових вртића.

- Завршен је објекат у Сурчину, као и у Патријарха Павла, завршава се у Крунској и скоро су окончани радови на вртићу у Новоградској улици - истакао је заменик градоначелниа Горан Весић, који је у петак обишао радове. - Вртић у Милоја Закића на Чукарици биће отворен већ у септембру, такође и у Белом пољу у Обреновцу. Преостала два биће на Новом Београду и то овде и у Блоку 62.

Град је изабрао извођача радова за још седам обданишта и то у Браће Јерковић, Миријеву, Миљаковцу 3, Борчи, Младеновцу, селу Степојевац и Сремчици. Када све буде завршено, односно до пролећа 2023. године, у престоници би требало да буде изграђено 15 нових предшколских установа.

- На тај начин више неће бити листа чекања, а тамо где има више деце мораће да се повећају капацитети, како је примера ради у Земуну, због чега ће се градити и вртић у Алтини - напомиње Весић. - У главном граду сада безмало 74 одсто деце иде у вртиће, док је овај проценат 2017. износио 45 одсто. То је европски просек и нема много градова где 74 одсто деце похађа предшколску наставу. Такође, на листи чекања је 2016. било око десет хиљада деце, прошле године их је било мање од две хиљаде, а ове засигурно мање од хиљаду.

Заједно са замеником градоначелника радове на Новом Београду су обишли и представници Дирекције за грађевинско земљиште и извођаче радова.

ЈОШ 130 МЕСТА

НОВИ вртић до септембра ове године добиће и најмлађи на Врачару, пошто су у току радови на адаптацији дела зграде општине Врачар. Секретаријат за образовање и дечју заштиту издвојио је око 56 милиона динара, а места ће бити за 130 малишана. Врачар је једна од пет општина на територији престонице која нема листу чекања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала