РОТАЦИЈЕ ЗА НАСТРАДАЛОГ ДЕЧАКА: Запослени у Хитној помоћи придружили се протесту на Карабурми, грађани их дочекали овацијама! (ФОТО)

Р. ДРАГОВИЋ

22. 07. 2021. у 22:27

ПРОТЕСТУ грађана на Карабурми, који су се окупили на месту где је бахати возач на пешачком прелазу колима ударио два дечака, па побегао, током вечери придружили су се и запослени у Хитној помоћи.

РОТАЦИЈЕ ЗА НАСТРАДАЛОГ ДЕЧАКА: Запослени у Хитној помоћи придружили се протесту на Карабурми, грађани их дочекали овацијама! (ФОТО)

Фото: Р. Драговић

Они су са три санитета досли на скуп и са сузама у очима придружили се окупљенима. Њихов долазак био је испраћен вишеминутним овацијама грађана.

Грађани су се увечерњим сатима окупили на углу улица Марјане Грегоран и Пана Ђукића, на место не коме је у недељу увече бахати возач на пешачком прелазу покосио двојицу дечака, од којих је један данас подлегао повредама. Они су поручили да захтевају да се Лазару Г. (38) - починиоцу несреће која је потресла Београд одреди притвор и да што пре буде процесуиран. Блокирали су улицу у знак протеста због погибије деветогодињег дечака у саобраћајној несрећи у недељу увече.

Окупљени су на месту несреће палили свеће за душу страдалог дечака и остављали играчке. Велики број лоптица, плишаних играчака и сладолед чине потресну слику на протесту.

Подсетимо, С. Б. (9) је у недељу увече с оцем и млађим братом Л. Б. (4) прелазио улицу на пешачком прелазу, кад је на њих аутом налетео Лазар Г. (38), који је потом побегао.

Тужилаштво је након саслушања, на ком се Лазар Г. бранио ћутањем, тражило притвор до 30 дана, али је он пуштен на слободу.

Иначе, Лазар Г. је и раније осуђиван, два пута чак због кривичних дела везаних за безбедност у саобраћају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)