"ТРЕСЛА СЕ ЦЕЛА ЗГРАДА, ОДЈЕДАНПУТ СЕ СВЕ СРУШИЛО": Станари у шоку након што се урушила зграда на Врачару (ФОТО/ВИДЕО)

Ш. М.

16. 07. 2021. у 13:33 >> 13:40

У ВИДОВДАНСКОЈ улици 2А на Врачару због побијања шипова за зграду у изградњи урушио се објекат од два спрата.

ТРЕСЛА СЕ ЦЕЛА ЗГРАДА, ОДЈЕДАНПУТ СЕ СВЕ СРУШИЛО: Станари у шоку након што се урушила зграда на Врачару (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Д.Миловановић

Све се десило око 12 сати.

- У стану на високом приземљу који је претрпео велика оштећења не живи нико тренутно, одједанпут се све урушило. Шипови су копани на шест метара дубине, а цела зграда се буквално тресла - казе за "Новости" управник зграде Новица Станимиробић.
- Више пута сам упозоравао инвеститора да треба да стави бетонску потпору која би заштитила зграду, он то није урадио. У згради има седам станова, и живи седморо људи. Мени је жена била у стану, све се баш брзо одиграло. Рекао сам радницима да је пукло, рекли су све ћемо санирати, није то ништа. Милена Станковић, чија ћерка живи у овој зграду, каже за "Новости" да је звала ујутру рано.
- Она ме звала око пола 11, тако је било, и рекла: мама зидови су ми напукли. Мала ситна напрснућа, ја сам одмах дошла код људи који су надзорни органи, улазили су у стан и рекли то се дешава због радова и да ће све бити санирано. Потом ме у паници после 20 минута звала и рекла да је испод ње почело да се крца.  Сви смо се евакуисали и тај стан се испод ње урушио. Радови већ трају месец и по дана.
Зграда је подигнута 1939. године. Полиција је тренутно на терену. Врши се увиђај.
Почетак радова на објекту који је изазвао рушење зграде је 20. мај, а завршетак за годину дана.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)