БЕОГРАД СЕ БОРИ СА ВИСОКИМ ТЕМПЕРАТУРАМА: Цистерне са водом на градским улицама - 193 јавне чесме у функцији

Новости онлајн

14. 07. 2021. у 12:01

У БЕОГРАДУ имамо 193 јавне чесме на којима се Београђани могу освежити, а поставили смо и цистерне са водом на најпрометнија места како би суграђанима олакшали ове вреле дане, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за ТВ Прва.

БЕОГРАД СЕ БОРИ СА ВИСОКИМ ТЕМПЕРАТУРАМА: Цистерне са водом на градским улицама - 193 јавне чесме у функцији

Фото Н. Скендерија

– У граду је 4.000 радника градских комуналних предузећа и сви они се труде да, у својим областима рада, омогуће да живот у Београду нормално функционише. Уз цистерне са водом, укључујући и ову коју смо поставили испред Ургентног центра Србије у ужем градском језгру, у приградским насељима постављено их је још осам, и надам се да ће оне ублажити осећај тропских температура – казао је градоначелник Радојичић.

Говорећи о ситуацији са пандемијом, Радојичић је истакао да нас сасвим сигурно очекује и четврти талас.

– Вакцинација је једини начин борбе и на састанцима Кризног штаба разговарамо о томе како да амортизујемо тај четврти талас и да он буде што блажи. Морамо такође и анализирати разлоге због којих се један број људи не вакцинише и покушати да подигнемо свест и утичемо нарочито на младе људе да се вакцинишу. Њихови разлози се крећу од страха преко необавештености и неизвесности до разних теорија завере и зато морамо јасно објашњавати људима зашто је важно вакцинисати се на време – казао је Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)