ГСП БЕОГРАДА: Све више аутобуса са клима-уређајима на градским улицама

Novosti online

12. 07. 2021. у 14:03

ПРЕТХОДНИХ дана уложен је огроман напор да би се у што већем броју возила ГСП-а, која имају фабрички уграђене климе, оне довеле у исправно стање.

ГСП БЕОГРАДА: Све више аутобуса са клима-уређајима на градским улицама

Фото: Депоситпхотос

Резултат тога је да су у око 90 аутобуса додатно оспособљени клима-уређаји тако да је, као што је и обећано, укупан број аутобуса са исправним климама премашио број од 500. Тренутно 507 аутобуса има исправне клима-уређаје, саопштено је из ЈКП ГСП „Београд”.

У саопштењу се напомиње да се у возном парку ГСП-а и даље налази око 100 аутобуса који немају фабрички уграђене климе, а свакодневно се и за постојећи ред вожње обезбеђује око 600 исправних аутобуса.

Највећи обим радова је у аутобусима типа „соларис” који имају уграђене по две климе. Они су старости осам година, тако да је у некима систем за хлађење у лошем стању и потребни су веома обимни радови да би се клима оспособила.

Тренутни број аутобуса у којима су климе исправне близу је горње границе техничких могућности, а наредних дана вршиће се поправке клима у аутобусима код којих су потребни најкомплекснији радови да би се климе оспособиле, али и текуће поправке како би се одржао постојећи ниво исправности клима-уређаја.

Такође, свакодневно се сервисирају и клима-уређаји у тролејбусима а у саобраћају су тролејбуси који су прошли потребан сервис. Што се тиче трамвајског превоза, клима-уређаје имају трамваји типа „каф”, саопштено је из ЈКП ГСП „Београд”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)