СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА: На овим локацијама ће у недељу увече бити запрашивања крвопија

Танјуг

11. 07. 2021. у 18:43

БЕОГРАДСКО ЈКП "Градска чистоћа” спроводиће вечерас мере сузбијања популације комараца на јавним површинама на територији Београда.

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА: На овим локацијама ће у недељу увече бити запрашивања крвопија

Фото: Г. Шљивић

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље спроводиће се од 20 сати до поноћи, а обухватиће локације Централно гробље, Бањичка шума, Шумице, Бањица поток, Плитвичка, Звездарска шума, Ново гробље, Лешће, Велико Село и Сланци, Ботаницка башта.

Осим тога, сузбијање комараца вршиће се и на локацијама Хаџипоповац, Лион, Булбулдер, Вуков споменик, Велики Мокри Луг, Миријево 2, Миријево 3 и 4, Миријево 1, Карабурма Цалије, Стара Карабурма, Мали Мокри Луг 1, Мали Мокри Луг 2 и Мали Мокри Луг 3, наводи се у саопштењу "Градске чистоће" објављеном на сајту града Београда.

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе, а користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Грађани се позивају да екипама омогуће несметан рад, а пчеларима да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)