ЛАКШИ ПРОНАЛАЗАК ПАРКИНА У БЕОГРАДУ: Постављање инфо-табли са информацијама о слободним паркинг местима

Novosti online

30. 06. 2021. у 15:55

У ОКВИРУ пројекта „Смарт сити” данас је на територији општине Стари град настављено постављање инфо-табли које ће возачима показивати број слободних паркинг места у улици, најавио је заменик градоначелника Горан Весић.

ЛАКШИ ПРОНАЛАЗАК ПАРКИНА У БЕОГРАДУ: Постављање инфо-табли са информацијама о слободним паркинг местима

Фото: П. Милошевић

Он је прецизирао да је ЈКП „Паркинг сервис” у сарадњи са Београдом и Градском општином Стари град започиње прву фазу радова на успостављању система обавештавања возача на уличној мрежи о слободним капацитетима паркинг места.

– Улична мрежа на којој је предвиђена уградња сензора у Старом граду оивичена је улицама Цара Душана, Француском, Васе Чарапића, Узун Мирковом и Пијарона де Мондезира (бивша Тадеуша Кошћушка). Циљ предстојећих радова је да се доведе струја до табли за обавештења које пружају информације о броју слободних паркинг места у улици – појаснио је Весић.

Према његовим речима, радови у првој фази трајаће до 27. јула, а предвиђено је да друга фаза почне 27. јула и траје до 9. августа.

– То подразумева постављање опреме на улици, табли за обавештења, дата колектора, релеја и паркинг сензора. О почетку радова друге фазе станари улица биће благовремено обавештени путем плаката на улазним вратима зграда, односно флајера који ће бити постављени испод брисача паркираних аутомобила. По завршетку обе фазе радова на овом делу подручја општине Стари град биће уграђено укупно 1.829 паркинг сензора, а на 44 локације на почетку улица биће постављено 85 инфо-табли – рекао је Весић.

Радове у сарадњи са ЕДБ-ом изводи ЈКП „Паркинг сервис”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)