ВОДА ДО ОБОДА ГРАДА 2025: Чесме биле суве у Гроцкој, Младеновцу, Барајеву, Сопоту, Сурчину...

С. В.

30. 06. 2021. у 11:23

ВИШЕДЕЦЕНИЈСКИ проблем водоснабдевања рубних градских општина биће потпуно решен изградњом регионалног водовода Макиш - Младеновац, најкасније до 2025. године.

ВОДА ДО ОБОДА ГРАДА 2025: Чесме биле суве у Гроцкој, Младеновцу, Барајеву, Сопоту, Сурчину...

Фото П. Милошевић

Ово је јуче изјавио заменик градоначелника Горан Весић поводом проблема који су се прошле недеље појавили на ободу Београда, када је услед високих температура и нерационалне потрошње у бројним домаћинствима било прекида у снабдевању водом, чак и по неколико дана.

Ситуација је била критична у Гроцкој, Сопоту, Сурчину, Лазаревцу. Према Весићевим речима, Сопот и Младеновац треба да добију сигурно водоснабдевање најкасније до 2025. године.

- Тренутно се ради на спајању грочанског насеља Ритопек са водоводом - објашњава заменик градоначелника.

Он најављује да за недељу дана почиње спајање Гроцке и Врчина на градски водовод, јер су на тендеру изабрани извођачи радова. После прикључења Врчина и већег дела општине Гроцка на градски водовод у марту следеће године, фабрика у Макишу би, реконструкцијом језера са тренутних 6.600 литара воде у секунди, добила још додатних хиљаду литара.

- Припрeмa сe и тeндeрскa дoкумeнтaциja зa изгрaдњу joш jeднoг пoгoнa "Maкиш 3", кaпaцитeтa 4.000 дo 5.000 литaрa вoдe у сeкунди.

Весић подсећа да је председник ГО Гроцка успео да реши проблем тако што је део домаћинстава прикључен на приватни водовод који снабдева делове Врчина, а Град је послао четири цистерне.

- Остају нам села на самом југу општине а она ће бити прикључена на регионални водовод Макиш - Младеновац. Тендер за изградњу биће расписан 15.јула, а радови ће трајати годину дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)