“НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Постигнут договор о снабдевању - приватник точи воду у Врчину

Г. Н. - Ј. Д.

25. 06. 2021. у 08:12

ПАРТНЕРСТВОМ ЈП "Водовод и канализација Гроцка" и приватног водовода из Врчина биће решен проблем водоснабдевања становника овог насеља.

“НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Постигнут договор о снабдевању - приватник точи воду у Врчину

Фото: Новости

Како је за "Новости" открио директор локалног предузећа Мирко Добријевић, током јучерашњег дана постигнут је договор са мештанином који ће из свог бунара помоћи да се обезбеди довољна количина воде потребна за нормалан живот грађана.

Према речима првог човека грочанског Водовода, јуче по подне су одржани преговори са приватником, који је спреман да уступи своје капацитете, како становници Врчина убудуће не би остајали сувих славина.

- Преговори су били успешни и очекујем у наредним данима да решимо овај велики проблем - каже за наш лист Добријевић. - Спремни смо да склопимо купопродајни уговор са човеком који има бунар који не користи, а који има могућност да нам помогне да се задовоље потребе Врчина.

Како каже Добријевић, капацитет локалног водовода је 12 литара у секунди, што није довољно. Када се мрежа грочанског предузећа споји са приватним водоводом у Врчину, овај капацитет биће појачан са још шест до осам литара у секунди.

- Довијамо се на све начине да обезбедимо воду, али једноставно смо ограничени и разумем људе што су љути. Овим партнерством надам се да ће се стати са нападима, јер људи су у праву - каже Добријевић.

У међувремену, јуче су огорчени становници Врчина изашли на улицу. Они захтевају да се руководство локалног Водовода смени, јер месецима оскудевају са водом, а надлежни не чине ништа. Да невоља буде још већа, рачуни за воду су превелики.

Окупљање је заказано и за вечерас у 19 часова.

МУКЕ

ПРОБЛЕМ са водоснабдевањем има и Младеновац. Према речима првог човека ове општине Владана Глишића, локална Електродистрибуција искључила је са мреже пет бунара, што је додатно допринело погоршању ситуације. Реч је о пет великих бунара који снабдевају две трећине градског водовода. Глишић је најавио кривичне пријаве против оних који су довели до угрожавања водоснабдевања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)