"ГОРЕ" НА АСФАЛТУ ПОРЕД ФРИЖИДЕРА: Продавци на улици принуђени да раде упркос високим температурама

С. В.

25. 06. 2021. у 07:15

СЛАДОЛЕД поред воде, на тераси или у расхлађеној просторији увек је прави избор за освежење, али кад тропске врелине опустоше београдске улице, продавци ове летње посластице немају много посла.

ГОРЕ НА АСФАЛТУ ПОРЕД ФРИЖИДЕРА: Продавци на улици принуђени да раде упркос високим температурама

Фото: Архива Новости

Ипак, принуђени су да чекају муштерије. На сунцу, у целодневним сменама, без паузе за освежење и склањање са врелог асфалта - тако изгледа дан сладолеџија у централним престоничким улицама. Теразије су јуче у 13 часова биле готово пусте, а они који су због обавеза морали да буду напољу, трудили су се да се што пре склоне са врућине, те им куповина сладоледа није била приоритет.

- Посла је мало, јер нема људи напољу - прича нам продавачица, док пописује робу у фрижидеру на Теразијама. - Нема рада у сменама, један човек продаје цео дан, од 10 до 20 часова. Није лако овде на сунцу и асфалту, али освежим се водом. Кад баш не могу да издржим, закључам фрижидер на сат времена и спустим се до пијаце, уђем у неку продавницу, ту раде климе и много је пријатније. Наши послодавци немају неке посебне препоруке када је реч о раду на врућини, па се сваки од нас продаваца сналази како зна.

Слично говоре и остали који своју робу - кокице, новине, сувенире, продају на асфалту. Чекају хладовину, машу лепезама, пију воду и надају се да ће следећи дан температуре бити бар мало ниже, а промет бољи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)