ТЕШКО ЈЕ, АЛИ ИЗДРЖАВАМО: Радници раде на градилиштима и по високим температурама

Танјуг

24. 06. 2021. у 22:17

РАДОВИ на београдским улицама нису стали упркос високим температурама које се не памте у ово доба године, а радници на градилиштима кажу да, ипак, немају веће проблеме, пошто праве чешће паузе и користе доста воде.

ТЕШКО ЈЕ, АЛИ ИЗДРЖАВАМО: Радници раде на градилиштима и по високим температурама

Фото "Новости"

- Шта ћемо... радимо, али правимо чешће паузе. Добијамо воду из фирме, тешко је, али издржавамо - каже радник ЈКП "Београд пута" Бојан Спирић, ангажован на реконструкцији Улице војводе Бране.

Инжењер Иван Ђокић из "Београд-пута" рекао је Танјугу да високе температуре не спречавају то предузеће да обавља свој посао.

- Тренутно смо у Војводе Бране где радимо реконструкцију коловоза и тротоара, од улице Ћуке Динић до Рузвелтове. Тренутно смо у првој фази извођења радова, од Ђуке Динић до Игманске улице - каже Ђокић, додајући да се тренутно ради на замени ивичњака и тротоара.

Нагласио је да је рад организован по сменама.

- Правимо честе паузе, обезбеђујемо људима воду за пиће, цистерне по градилиштима како би могли да се расхлађују. Трудимо се да радимо по сменама и ноћу - рекао је Ђокић.

Додаје да ће у радови у Војводе Бране бити завршени до септембра.

Шеф градилишта у тој улици Драган Михаиловић каже да се ради комплетна реконструкција улице, замена тротара, ивичњавак и и коловоза.

- Тешко је, али правимо чешће паузе, добијамо воду из фирме, радимо по пола сата, па 15 минута одмарамо, некад радимо сат времан па правимо паузу и тако - рекао је Михаиловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)