МАШИНЕ У БЛОКУ 37 МИРУЈУ: Ни станари нису у близини градилишта

А. К.

24. 06. 2021. у 11:25

МАШИНЕ у Блоку 37 данас су искључење, али ни грађани нису у близини градилишта. Како су за "Новости" рекли станари овог новобеоградског блока, у наредним данима планирају да организују концерте, чишћење околине и различита дешавања унутар Блока 37.

МАШИНЕ У БЛОКУ 37 МИРУЈУ:  Ни станари нису у близини градилишта

Новобеограђани организовали и протестну шетњу / Фото М. Анђела

- Имамо идеју да организујемо различита друштвена дешавања, на тај начин желимо да покажемо да смо ми добре комшије, и да овде има и мале деце и пензионера, али да смо удружени. И све то ћемо организовати даље од градилишта - говоре станари.

Како су нам рекли Град је имао разумевања и за њих и за инвеститора, надају се да ће градски челници успети да нађу право решење за овај проблем.

Подсетимо, радови на изградњи комерцијалног објекта, који се диже у висину, прекинути су пре две недеље, после свакодневних протеста станара овог новобеоградског блока.

Житељи су на овај начин изразили незадовољсто због градилишта, за које сматрају да ни под којим условима не припада овом простору, на ком је била зелена површина.

С друге стране, инвеститор радова гради према свим прибављеним грађевинским дозволама, а добијеним према урбанистичком плану из 2009. године. Иако су радови били прекинути, радници су враћени на градилиште у понедељак у раним јутарњим сатима, што је изнова разљутило станаре.

У уторак је сазван састанак, на коме је договорено да се на 24 сата прекине блокада градилишта, али и да се радници повуку . Јуче су се станари, инвеститор и заменик градоначелника Горан Весић поново састали, али безуспешно. Супротстављене стране нису приближиле ставове, па је други човек престонице поново замолио да се сви уздрже од било каквих активности.

Инвеститор је понудио да смањи спратност објекта, који би имао две трећине мању квадратуру, грађани су ипак остали при ставу да ова парцела остане зелена површина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)