ВЕСИЋ: У Београду ревакцинисано више од 50 одсто грађана

мм/јм

23. 06. 2021. у 11:11

У БЕОГРАДУ је обе дозе вакцине против вируса корона примилио више од 50 одсто пунолетних грађана, саопштио је данас заменик градоначелника Горан Весић и навео да се очекује да ће у току дана број ревакцинисаних на територији Београда достићи више од 700.000.

ВЕСИЋ: У Београду ревакцинисано више од 50 одсто грађана

Фото Танјуг

Весић је казао да ти подаци показују да је град Београд озбиљно приступио имунизацији и да су се грађани и грађанке одазвали позиву да се вакцинишу.

- Закључно са јучерашњим даном на територији града Београда ревакцинисано је више од 50 одсто пунолетних грађана. Наш циљ је био да се до краја јуна вакцинише 750.000, а ревакцинише 700.000 пунолетних грађана, а ми ћемо и раније постићи тај резултат - рекао је Весић новинарима у Земуну где је обишао реновирано дечије игралиште.

Он је навео да је у Београду вакцинисано око 730.000 пунолетних грађана што је, како каже, скоро 52,5 одсто имунизованих и изразио очекивање да ће до краја јуна прву дозу вакцине примити још 20.000 грађана и да ће се достићи циљ да у престоници буде вакцинисано 750.000 грађана.

Весић је захвалио грађанима и грађанкама Београда који су се одазвали позиву на вакцинацију и истакао да су се показали најодговорнијим у Србији.

- Показали смо да може да се организује вакцинација, иако је то теже у Београду него у другим деловима земље, били смо инвентивни, једини смо имали пунктове у тржним центрима, аутобус за вакцинацију... - рекао је Весић.

Нагласио је да су све општине дале огроман допринос у организацији имунизације против ковида-19 и да се Београд, како каже, изборио за нормалан живот и заштио од евентуалног новог таласа епидемије на јесен.

- Што је више вакцинисаних, наш имуни штит ће бити бољи и неће се понављати ситуације које смо имали прошле године - навео је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)