ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА У ХИТНОЈ ПОМОћИ: Повећан број интервенција на улицама због врућине

Ј.Д.

22. 06. 2021. у 15:48

ЖИВА у терометру данас у 14 часова достигла је 35 подељак, а на престоничким улицама, трговима и у превозу био је само онај ко је морао.

ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА У ХИТНОЈ ПОМОћИ: Повећан број интервенција на улицама због врућине

Фото: Н. Фифић

Бег од врућине Београђани су углавном поналазили испод клима уређаја док су најхрабрији бриали дебели хлад у престоничким парковима.

Пуне руке посла имали су дежурни у Хитној помоћи који су до 14 часова имали преко 110 позива. Како су навели, углавном су интервенисали због колабирања услед неадаптираности на високе температуре, а велики број интервенција био је на отвореном јер је било и оних који су услед повишене температара падали у несвест на улици.

Дежурни лекари су посебно апеловали на срчане болеснике да се причувају и не излазе на сунце, док су градске власти одлучиле да у наредним данима на снази буду посебне мере предострожности.

- Поставили смо цистерне с пијаћом водом на шест локација у граду, а поред тога, мере се односе и на организацију процеса рада запослених у јавним предузећима који раде на отвореном, како би у најтоплијем делу дана имали паузу за освежење - рекао је градоначелник проф. др Зоран Радојичић. - Додао бих да смо, такође, померили и уобичајено време прања улица током ових топлих дана који следе. У најтоплијим деловима дана улице ће бити освежаване, како бисмо ублажили ефекте изузетно високих температура - рекао је Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)