НЕСВАКИДАШЊИ ПРИЗОР У ЦЕНТРУ ГРАДА: Срна протрчала Карађорђевом улицом

Ј.Д.

21. 06. 2021. у 15:09

ВОЗАЧЕ у Карађорђевој улици јуче је изнанадила ни мање ни више него млада срна. Један од најљупкијих шумских животиња, протрчала између две коловозне траке, провукла се брзо међу аутомобиле и одјурила ка Савској улици.

НЕСВАКИДАШЊИ ПРИЗОР У ЦЕНТРУ ГРАДА: Срна протрчала Карађорђевом улицом

Privatna arhiva

Како је пут младу срну навео баш у центар града за сада није познато. Надлежни из ЈКП "Ветерина Београд" нису имали пријаве овим поводом, па тако није познато где је срна завршила.

Да појава срна у граду није реткост говори и недавна слична појава коју су забележили и становници Новобеоградског блока 70, где се срна појавила на игралишту у Улици Агостина Нета. Прошетала је игралиштем, а затим је поред улаза у вишеспратнице прошла мирно и наставила својим путем. Такође, у последње време на Новом Београду становници су сретали и дивље свиње, јежеве, ветрушке и фазане док су се у центру града појавиле и шкорпије.

Стручњаци објашњавају да је угроженост њиховог природног станишта један од разлога зашто дивљих животиња све више има у граду. Станишта су углавном угрожена нелегалном сечом шума и градњом, а до насељених делова града све више долазе и у потрази за храном.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)