ТОПОЛИ ПРЕСУЂЕНО ЗБОГ БОЛЕСТИ? Сеча стабла код Туристичке школе изазвала негодовање грађана на мрежама

А. З. К.

19. 06. 2021. у 11:14

ЖИТЕЉИ Новог Београда забринули су се у среду, када су видели да су екипе ЈКП "Зеленило - Београд" посекле стабло тополе у близини Туристичке школе. Из овог предузећа кажу да је стабло било труло, и да је сеча била неопходна.

ТОПОЛИ ПРЕСУЂЕНО ЗБОГ БОЛЕСТИ? Сеча стабла код Туристичке школе изазвала негодовање грађана на мрежама

Фото "Фејсбук"

Како кажу, стабло је старо око 40 година, и није никоме сметало.

- Ово дрво је потпуно здраво, са лепом зеленом крошњом, никоме није сметало, јер је било засађено поред паркинга и правило је диван хлад - говори један мештанин овог дела Новог Београда. - Стабло је било далеко од стамбених зграда, удаљено је и од игралишта. Стварно ми није јасно зашто је посечено. Међутим, из "Зеленила" наводе да је дебло тополе било болесно и труло и представљало је потенцијалну опасност за пролазнике.

- Наш екипе су исекле стабло у среду из безбедносних разлога - говоре у ЈКП "Зеленило - Београд". - Дан раније управо са овог стабла одвалила се једна грана и пала. Уколико током редовног мониторинга утврдимо да је неко стабло небезбедно, оболело или суво, оно свакако мора бити уклоњено како би се избегле немиле последице од евентуалног пада стабла или гране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)