НЕ ДАЈУ ПАРКИНГ И ХЛАДОВИНУ: И станари Блока 33 против градње у комшилуку

М. С.

19. 06. 2021. у 07:52

ПРОТИВ урбанизма по мери инвеститора побунили су се и станари Блока 33 у Новом Београду.

НЕ ДАЈУ ПАРКИНГ И ХЛАДОВИНУ: И станари Блока 33 против градње у комшилуку

Скупу присуствовао велики број грађана

На комшијским састанцима прикупили су потписе против изградње троспратне пословне зграде на парцели 1173/7 поред склоништа код "Генекс" куле у Народних хероја. Како кажу, не желе да допусте да им одузму 50 паркинг-места и изграде зграду која се не уклапа у амбијент.

Према речима Марије Радовановић из Блока 33, како се предвиђа урбанистичким пројектом, који је на јавном увиду до понедељка, овде је предвиђена изградња пословне зграде.

- На том месту тренутно се налази паркинг са око 50 места, окружен зеленилом, који ћемо ми изгубити - објашњава наша саговорница. - Планирано је да та зграда буде модерна застакљена грађевина, која се ни по чему не уклапа у овај амбијент.

Суграђани из Блока 33, указују и на то да је у плану измештање топловода на делу Улице Народних хероја, тако да ће извесно време бити блокирана.

ПОМОГЛЕ КОМШИЈЕ СТРУЧЊАЦИ

- Измештање ће потпуно загушити блокове, који су и досада већ у проблему - објашњавају станари Блока 33. - Примедбе смо саставили на скупу станара, а помогле су нам комшије из струке. Надамо се да ћемо успети да зауставимо градњу пре него што пројекат буде усвојен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)