БЛОКИРАНО ПРОБИЈАЊЕ УЛИЦЕ: Дирекција за грађевинско земљиште засад одустала од радова на изгадњи саобраћајнице Нова 3 на Карабурми

А. З. К.

18. 06. 2021. у 07:52

ДИРЕКЦИЈА за грађевинско земљиште и изградњу обуставила је изградњу саобраћајнице Нова 3 на Карабурми, у делу између Јухорске и Улице Гарсије Лорке. Нови пут требало је да узурпира чак и део школског дворишта осмолетке "Јован Поповић", парк и некадашњи стадион.

БЛОКИРАНО ПРОБИЈАЊЕ УЛИЦЕ: Дирекција за грађевинско земљиште засад одустала од радова на изгадњи саобраћајнице Нова 3 на Карабурми

Саобраћајница Нова 3

Како су за "Новости" потврдили из Дирекције, радови неће бити реализовани према садашњем уговору о извођењу.

Мештани Карабурме узнемирили су се након дописа који је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу упутила ОШ "Јован Поповић" да ће по завршетку школске године отпочети радови на изградњи саобраћајнице и да ће "узети" део дворишта.

Револтирани грађани овог дела Карабурме брзо су се организовали, прикупили велики број потписа, предали петицију и успели у својој борби да сачувају крај од изградње нове улице.

- Не желимо да се овде гради саобраћајница, деца треба да се играју у парку и да имамо зеленило у близини. И деца су била забринута због свега што се дешавало. Надамо се да ће ова одлука бити коначна - каже једна од забринутих суграђанки са Карабурме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)