ПОЧЕЛА СЕЗОНА НА ТАШМАЈДАНУ: Базени у четвртак отворили врата, капацитети за пријем посетилаца преполовљени

Ш. Маровић

18. 06. 2021. у 07:00

ЛЕТЊА купалишна сезона отворена је у четвртак на најстаријем базену у престоници "Ташмајдану", чија је реконструкција прошле године коштала милион евра. Такође, за све посетиоце доступно је и пливалиште на Дорћолу "Милан Гале Мушкатировић", уз смањене капацитете и већи размак између лежаљки.

ПОЧЕЛА СЕЗОНА НА ТАШМАЈДАНУ: Базени у четвртак отворили врата, капацитети за пријем посетилаца преполовљени

Фото Беоинфо

Радно време на Ташу је од 10 до 19 часова, док ће током јула бити организовано и ноћно купање између 20 и 23 сата. Новина је да ће сваког дана бити присутно осам до десет ковид редара, а Градски завод за јавно здравље доставио је мере дезинфекције свих просторија.

- Током наредних дана очекује нас отварање осталих пливалишта, као и почетак купалишне сезоне на Ади Циганлији - истакао је заменик градоначелника Горан Весић. - Од 1. јула највероватније ће рекреативцима који користе јутарњи термин од 6 до 9 сати бити омогућено да користе и затворени базен. Отворени базен у оквиру СЦ "Ташмајдан" је најстарији у граду и 25. јуна ћемо посебном прославом обележити 60 година од изградње. Овај базен годишње посети од 70.000 до 80.000 људи.

Базен у центру може да прими око 2.500 људи, али ће овог лета примати максимално 1.250 особа. Прошле године је у истом тренутку могло да буде 350 купача, због неповољне епидемиолошке ситуације.

- Лане је у реконструкцију "Таша" уложено више од милион евра, купљене су нове лежаљке и урађене нове трибине, а сада смо обезбедили новац за обнову дечјег и базена за бебе - каже Весић. - Те радове нисмо желели да започињемо пре купалишне сезоне и они ће бити изведени на јесен, тако да ће следеће године цео комплекс бити обновљен. Читав овај део града добија нови изглед. Осим базена реконструисан је и стадион Ташмајдан, али и зграда Пете гимназије.

ЦЕНА 400 ДИНАРА

ЦЕНА улазнице за одрасле особе је 400 динара, деца до три године не плаћају карту, а малишани од три до десет година плаћају 150 динара. "Поподневна" улазница, која важи од 15 часова, кошта 250 динара, а цена ноћног купања биће 400 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)