ПАПИРИ СУ ЛЕГАЛНИ, КОМШИЛУК СЕ БУНИ: Градња у Милутина Миланковића по закону, али нехумана по околину

Ш. Маровић

08. 06. 2021. у 07:52

ГРАДСКА грађевинска инспекција установила је да инвеститор у Блоку 37 поседује грађевинску дозволу.

ПАПИРИ СУ ЛЕГАЛНИ,  КОМШИЛУК СЕ БУНИ: Градња у Милутина Миланковића по закону, али нехумана по околину

Фото Д. Миловановић

Станари овог дела града у недељу вече организовали су протест којим траже да се уместо објекта од осам спратова уради паркић за малишане.

Репортери "Новости" уверили су се јуче да радови на углу Тошиног бунара и Булевара Милутина Миланковића напредују, пошто је у току рашчишћавање терена. Багери неумољиво копају место где ће се налазити подземна гаража, а присутан је и велики број радника.

Како за наш лист каже главни градски урбаниста Марко Стојчић, по ГУП-у из 2009. године овде је дозвољена градња вишеспратних објеката.

- Према Генералном урбанистичком плану који је донет 2003. године, а измењен 2009, на овој локацији омогућена је градња стамбено-пословних квадрата - истиче Стојчић.

- План који смо ми донели 2016. показује пренамену овог простора, али је власник плаца искористио право које му даје закон и искористио стари ГУП, по коме је, наравно, добио много више.

Фото Д. Миловановић

И заменик градоначелника Горан Весић истакао је јуче да ће инспекција проверити да ли инвеститор има сву потребну документацију.

- На друштвеним мрежама видео сам да се покушава политизација протеста грађана и то од оних који су били на власти те 2009. године када је дозвољена изградња - каже Весић.

- Разумем забринутост житеља овог дела града. Чим сам видео вест о протесту, прибавио сам податке о тој локацији. Mој утисак је да је вишеспратница коју желе да изграде исувише велика, са превеликом спратношћу и да је у најмању руку непримерено направити зграду тако како је замишљено, са тим размаком у односу на суседне објекте.

ГРАД ИЗДА О ДОЗВОЛУ

СЕКРЕТАРИЈАТ за урбанизам и грађевинске послове издао је грађевинску дозволу за градњу објекта, као и потврду о пријави радова. Тада је као рок за њихов почетак предвиђен 29. октобар 2018., а завршетак25. март 2022. године. У току је провера техничке документације и поступак инспекцијског надзора, после ког ће се знати више детаља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)