САВКА СЕ УГНЕЗДИЛА НА ПЕТОМ СПРАТУ: Породица Бодирога трећу годину изненађује патка

Г. Н. - Ј. Д.

02. 06. 2021. у 18:35

ПОРОДИЦУ Бодирога, трећу годину заредом изненађује незвани, али драги гст. Патка Савка, како су је назвали, поново је савила гнездо у жардињери њихове терасе на петом спрату, у Улици Ивана Рибара 168 на Новом Београду. Овога пута је птица мало закаснила, те је укућани нису очекивали. Ипак, са нестрпљењем чекају да се излегу пачићи, будући да Савка чува чак 11 јаја.

САВКА СЕ УГНЕЗДИЛА  НА ПЕТОМ СПРАТУ: Породица Бодирога трећу годину изненађује патка

Privatna arhiva

Како је патка одабрала баш њихову терасу, Бодироге се и саме чуде. Како у шали каже наша саговорница Сања, вероватно јер њихово цвеће подсећа на коров.

- Ове године амбициозно сам посадила цвеће на тераси, јер патка није долазила. Међутим, једне вечери, само сам приметила ископану земљу и гнездо у жардињери. Знали смо да се Савка вратила. Као и пре, очекујемо да ће лежати 28 дана на јајима, а тај период истиче ових дана - каже наша саговорница.     

Подсетимо, женка ветрушке недавно се настанила на Новом Београд и на тераси једне становнице из Блока 23 снела чак четири јајета. Пре него што је изабрала терасу на 11. спрату месецима је летела по Блоку и привлачила пажњу становника овог кварта. За свој дом ветрушка је изабрала жардињеру пуну зеленила, а након што је излегла младе одлетели су заједно.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)