КЛИМАТСКИ ИЗАЗОВИ У ГРАДУ: Грађани мапирају на Врачару и Старом граду

Б.Б.

02. 06. 2021. у 12:45

НА Дан заштите животне средине, у суботу, 5. јуна, Београђани ће бити у прилици да дају своје предлоге о климатским изазовима у граду.

КЛИМАТСКИ ИЗАЗОВИ У ГРАДУ: Грађани мапирају на Врачару и Старом граду

Мобилна метеоролошка станица

Мобилна метеоролошка станица ће, од 9 до 12 часова, бити на платоу испред општине Врачар, а од 13 до 16 сати у Улици царице Милице у пешачкој зови, уз парк Војводе Вука.

Ова станица грађанима пружа информације о садржају и функционисању онлајн алата за мапирање климатских изазова у Београду, уз основне информације о времену, клими и климатским променама. Такође, Београђани се на локацији на којој је постављена станица информишу како својим активностима могу да утичу на стварање креативних и иновативних решења, која ће помоћи у борби против климатских промена.

Пролазници на Старом граду, ће бити у прилици да виде и изложбу "Караван за климу", коју је Центар за промоцију науке осмислио у сарадњи са Француским институтом. Мобилна станица за мапирање, коју је креирала и дизајнирала архитекткиња Мирјана Утвић из ЦПН-а, досад је гостовала на разним тачкама у граду - на Трг Републике, Ади Циганлији, савском и дунавском кеју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)