GRAĐEVINSKI ŠUT GUŠI BARU REVA: Protest građana leve obale Dunava zbog gradnje postrojenja za preradu otpada

G. N.

16. 05. 2021. u 16:38

UDRUŽENjA građana leve obale Dunava - "Bela čaplja", "Kotež" i "Komšija" organizovali su danas protestnu šetnju od naselja Braća Marić do bare Reva, staništa gnezda orla belorepana. Oko 200 ljudi na ovaj način iskazalo je nezadovoljstvo što se u ovoj prirodnoj oazi gradi postrojenje za preradu građevinskog otpada, a izneli su i zahtev da ovo područje bude zaštićeno. Kako ističu, reč je o ekološkom zločinu.

ГРАЂЕВИНСКИ ШУТ ГУШИ БАРУ РЕВА: Протест грађана леве обале Дунава због градње постројења за прераду отпада

Privatna arhiva

       Ovog momenta je posečeno oko 30 hektara bare Reva, a uništavanje još 50 hektara biće sprečeno, obećano je na protestu.     

       Prema rečima Ane Džakić, protest se smatra uspešnim, budući da se odazvao veliki broj onih koji poštuju značaj ovog dela Krnjače, gde se može naći raznoliki biljni i životinjski svet.

- Deponija šuta pravi se u ovoj prirodnoj oazi Srbije i nikome od nas to se ne čini kao dobra ideja - kaže Džakić. - Tražimo da Reva bude zaštićeno područje i da se radovi obustave! Pišemo peticiju sa ovim zahtevima, koju ćemo predati Ministarstvu za zaštitu životne sredine.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)