POGORELCI SE VRATILI U STANOVE: Posle požara, stanari zgrada u Pop Lukinoj i Sarajevskoj saniraju oštećenja

A. VOJINOVIĆ

13. 05. 2021. u 09:44

DAN posle požara u Pop Lukinoj 15 i Sarajevskoj ulici 50 protekao je mirno, a stanari su bili u svojim domovima.

ПОГОРЕЛЦИ СЕ ВРАТИЛИ У СТАНОВЕ: После пожара,  станари зграда у Поп Лукиној и Сарајевској санирају оштећења

Foto Z. Jovanović

Posle drame koja se u utorak odvijala u dva dela grada, u razmaku od samo nekoliko časova, Beograđani su nastavili sa novim radnim obavezama i sanaciji štete, a pojedini su bili ljuti na komšiju iz Sarajevske koji je, kažu, i ranije zadavao muke susedima. Zvanični uzroci požara još nisu poznati, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasnih službi i Hitne pomoći niko nije nastradao. Teže povrede zadobila je supruga uglednog srpskog prevodioca i pisca Nikole Bertolina i bivša balerina Marija Zdravković.

Foto Novosti

Stan na drugom spratu u Pop Lukinoj 15, u kojem živi prevodilac i pisac Nikola Bertolino sa suprugom Marijom, juče je bio pust.

Ovde se zapalio krevet u kojem je ležala nepokretna žena koja je posle intervencije vatrogasaca prebačena u Urgentni centar. Prozor je juče bio otvoren i dalje oprljen od vatre i dima, dok je na vratima zgrade stajalo obaveštenje da su stanari usled požara ostali bez struje čitavog dana.

Foto Z. Jovanović

S druge strane, u Sarajevskoj ulici 50, zatekli smo komšije koje su bile poprilično rastrojene zbog jučerašnjeg događaja. Kako su nam ispričali, stariji gospodin od sedamdesetak godina u čijem je stanu izbio požar i ranije je susedima pravio nevolje.

BEZ ODGOVORA

UGLEDNI srpski prevodilac i pisac Nikola Bertolino, kako su nam ranije ispričale komšije, pokušao je da spase svoju suprugu koja je ležala na zapaljenom krevetu. U pomoć su mu pritekli susedi sa sprata iznad koji su uspeli da ga nepovređenog izvedu iz stana. Vatrogasci su, srećom, brzo stigli do zapaljene sobe i uspešno iz vatre izvukli njegovu nepokretnu suprugu Mariju. Bertolino juče nije odgovarao na pozive naše redakcije.

Sumnjaju da je on krivac za požar.

- Mogao je da ubije dvoje dece iznad svog stana - uznemireno kaže komšinica za "Novosti".

- On nam je svašta dosad priređivao. Komšije su ga ranije prijavljivale nadležnima, ali bez uspeha. Pretpostavljaju da ima zdravstvenih problema.

Njega su vatrogasci sa terase uz pomoć krana spasli iz zapaljene prostorije. Pored njega, ekipe su evakuisale i dvoje dece iz stana iznad, koji je pretrpeo manja oštećenja.

U oba požara, vatra se nije širila na susedne stanove.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)