UBACI LIMENKU, OSTVARI POPUST: U Beogradu postavljena "pametna presa", reciklirajte i ostvarite pravo na olakšice pri kupovini

A. V. V.

22. 04. 2021. u 09:40

NOVA "pametna presa" za reciklažu limenki postavljena je juče u centru grada, povodom Dana planete Zemlje, koji se obeležava 22. aprila.

УБАЦИ ЛИМЕНКУ, ОСТВАРИ ПОПУСТ: У Београду постављена паметна преса, рециклирајте и остварите право на олакшице при куповини

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ovom prilikom je istakao da je namera da se ovim projektom podigne svest građana o važnosti reciklaže.

- Putem ove akcije i koncepta postavljanja deset presa u gradu podstičemo razvoj reciklaže u Beogradu, ali i dajemo doprinos podizanju ekološke svesti kako bismo više učestvovali u ovakvim akcijama - naveo je Radojičić. - Mladi ljudi su kroz inovativni koncept osmislili celu akciju, tako da posle izvesnog broja skupljenih presovanih limenki putem mobilne aplikacije dobijate bodove kojima možete da ostvarite čitav niz olakšica pri kupovini u prodavnicama.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd u ovom trenutku ima oko šest stotina reciklažnih kontejnera, a uskoro će biti postavljeno još 300.

- U prethodnom periodu sugrađanima je podeljeno 27.000 reciklažnih kanti, a narednih meseci podelićemo još 25.000. Na taj način onima koji to žele omogućavamo da recikliraju. Važno je da u tom segmentu svi zajedno podižemo svest o ekologiji i zaštiti životne sredine - poručio je prvi čovek grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)