OŠTETILI GSP ZA 23 MILIONA: Ko dve godine krade delove tramvajske mreže u Topčideru

S. B. M.

17. 04. 2021. u 16:14

TRAMVAJSKA mreža od Topčidera do okretnice u Kneževcu, već dve godine na meti je kradljivaca bakra.

ОШТЕТИЛИ ГСП ЗА 23 МИЛИОНА: Ко две године краде делове трамвајске мреже у Топчидеру

Foto: N. Skenderija

Trasom duž koje je saobraćao tramvaj 3, pre početka rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla, lopovi su do sada odneli kontaktnu mrežu i delove pruge vredne 23 miliona dinara. JKP GSP "Beograd" ima informacije o učestalom otuđivanju kontaktne mreže na deonici od ispravljačke stanice Dobro Polje do rasadnika kod NIS-ove pumpe na izlazu iz Topčiderske šume.

- Ova deonica se ne koristi za saobraćaj duže od dve godine, zbog rekonstrukcije tramvaskog koloseka na oktretnici Kneževac. Do sada je podneto više prijava MUP-u, koji su posle svake izlazili na teren i obavljali uviđaje. Pravna Služba JKP GSP "Beograd" je podnela odštetne zahteve. Do sada pričinjena šteta je velika i iznosi oko 23 miliona dinara. Takođe je zatražena pomoć od UKP (Uprave kriminalističke policije) oko sprečavanja daljih otuđenja kontaktnog voda - kažu u GSP.

Kradljivci pod okriljem noći, zaodenuti rastinjem Topčidera i sklonjeni od očiju prolaznika uzimali su šta su stigli - skretnice, sklopke, uređaje pored tramvajskih šina. Obavešteni kažu da je kontaktna mreža puna visokokvalitetnog bakra, velikog preseka i težine, pa im je zato zanimljiva.

Mreža je, pošto tramvaji ne saobraćaju, bez napona. Time je lopovluk olakšan, a mreža uništavana deo po deo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)