KONKURS ZA KOMUNALNE POLICAJCE: Prijavljivanje traje još 15 dana, prijem još 52 milicionera

Tanjug

27. 03. 2021. u 19:49

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je Grad Beograd raspisao konkurs za prijem novih komunalnih milicionera.

КОНКУРС ЗА КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Пријављивање траје још 15 дана, пријем још 52 милиционера

Foto. P. Mitić

"Sada smo raspisali konkurs za prijem još 52 komunalna milicionera i on će biti otvoren narednih 15 dana. U decembru je raspisan prethodni konkurs. Tom prilikom zaposleno je 90 ljudi koji se trenutno nalaze na obuci", rekao je Radojičić za TV Vesti.

U ovom trenutku Grad Beograd ima blizu 320 komunalnih milicionera, što je, kako je naveo gradonačelnik, još uvek nedovoljno za grad koji broji dva miliona stanovnika.

Kolika je potreba za prijemom i povećanjem broja komunalnih milicionera pokazala je trenutna situacija uzrokovana epidemijom korona virusa, kaže Radojičić.

''Ne smemo zaboraviti da komunalna milicija vrši kontrolu sprovođenja mera u skoro svim oblastima od značaja za Grad Beograd, od komunalnog reda, kontrole buke do zaštite životne sredine. Razvoj epidemiološke situacije je pokazao potrebu i značaj proširivanja kapaciteta službe Komunalne milicije, što dodatno uliva sigurnost građanima koji se ponašaju odgovorno", kazao je Radojičić.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Grada Beograda, on je istakao da su kriterijumi izbora za posao komunalnog miliconara jasni i da kandidati prolaze i psihološke razgovore kako bi najbolji bili izabrani.

"Imamo dosta zainteresovanih, a posebno su to mladi ljudi. Na meni je da insistiram da se strategije i pravila izbora poštuju, kako bismo izabrali najbolji kandidate", dodao je on.

Gradonačelnik Radojičić se osvrnuo i na trenutnu epidemiološku situaciju, rekavši da je u Beogradu danas 1.270 pozitivnih, za razliku od prethodnih dana kada je taj broj bio veći, oko 1400.

"Smatram da su ove mere dale rezultat, ali epidemiolozi su tu da analiziraju brojeve i iz toga donose nove mere. Mislim da je sa dolaskom toplijeg vremena logično da bašte mogu da budu otvorene, ali važno je da ugostitelji i vlasnici ugostiteljskih objekata poštuju donete epidemiološke mere", kazao je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)