UZ DIVLJU GRADNJU I SVAĐA: Posle pisanja "Novosti" o objektu u naselju Krnjača, oglasio se investitor

G. NOVAKOVIĆ

26. 03. 2021. u 12:25

SLUČAJ nelegalne gradnje u Ulici Jovice Vasiljevića 38 u Krnjači dodatno komplikuju narušeni odnosi porodice Đorđević i investitora Zorana T. koji je izgradio bespravni objekat tik uz njihovu kuću.

УЗ ДИВЉУ ГРАДЊУ И СВАЂА: После писања Новости о објекту у насељу Крњача, огласио се инвеститор

Foto P. Milošević

Kada je inspekcija GO Palilula, a potom i Grad, donela rešenje o uklanjanju i zatvaranju gradilišta, radovi su prekinuti krajem 2018. godine. Međutim, susedi tvrde da se radovi odvijaju uprkos zabrani inspekcije, dok Zoran T. to poriče i kaže da je on sa poslom stao još pre tri godine. Osim toga, za ovu porodicu navodi da ga je ucenjivala, uprkos ispunjenom dogovoru.

Posle teksta u našem listu, na optužbe Đorđevića da je u zgradu počelo useljavanje, a da u njihovo dvorište ponovo pada malter sa susedne građevine, juče je reagovao investitor spornog objekta Zoran T. On ističe da je zidao na svom placu, u građevinskoj zoni. Kada je doneto rešenje o zabrani radova krajem 2018. godine, on je stao.

- Godinama trpim pritiske kupaca da se usele u svoje stanove, koje su kupili - priča investitor.

- To je njihovo pravo. Jedna porodica već se uselila, druga ima nameru. Oni dolaze na svoje, imaju overene ugovore kod notara i angažuju majstore da obave molerske poslove. Đorđevići čim vide radnike, odmah uzbunjuju policiju.

Na račun suseda, čija se kuća skoro naslanja na građevinu, Zoran T. iznosi niz optužbi. Kako kaže, tokom celog procesa gradnje, lažno su ga prijavljivali. Tako su, prema njegovim rečima, govorili da im nešto upada u dvorište u danima kada uopšte radovi nisu bili na toj strani.

DEJAN ĐORĐEVIĆ: SVE JE LAŽ!

DEJAN Đorđević tvrdi da u priči investitora Zorana T. nema istine.

- Ova priča nema nikakvog smisla. On i njegov sin se noću vrzmaju po gradilištu, iako su radovi zabranjeni. Postoje činjenice i odluke suda. Čovek je na 20 ari počeo da gradi bez dogovora sa stanarima. Bahato je došao da izmaltretira ceo kraj. Teškim kamionima je upropastio asfalt u ulici. Ta zgrada će sama da se sruši od vlage - kaže Đorđević.

Kako priča investitor, kuća Đorđevića je u stvari na njegovoj parceli. U dogovoru sa tastom Dejana Đorđevića, i uz njegovu saglasnost, Zoran T. je porušio objekat uz njegovu kuću i svoju zgradu odmakao jedan i po metar. Takođe, tvrdi da je uložio oko 5.000 evra i uradio je fasadu Đorđevićima, ogradu, betonirao im zadnji ulaz dvorišta i garažu.

- Kada sam ispunio dogovoreno, tražili su novac da otkupim i njihov plac, jer oni tu više ne mogu da žive. Njihov objekat nije ozakonjen. Kada su videli da im to ne prolazi, uputili su mi čak i pretnje da će me upropastiti. Ja sam podneo predstavku kome treba o celom ovom slučaju i sve je potkrepljeno dokumentima - kaže investitor "monstrum-zgrade".

Sa radovima na građevini stalo se na krovu. U toku postupka inspekcijskog nadzora, doneto je rešenje o uklanjanju i zatvaranju gradilišta, dok je nadležnom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv investitora i doneto je rešenje o izvršenju. Dalje u toku postupka, spisi predmeta dostavljeni su nadležnoj službi za izvršenje rešenja građevinskih inspektora, potvrđeno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)