SKINULI TRAKU I NASTAVILI SA ZIDANJEM: I četvrti put zatvoreno gradilište u Vojvode Vlahovića

M. S.

24. 02. 2021. u 07:52

NI inspekcijska traka o zatvaranju gradilišta na katastarskoj parceli 52/35 u naselju Vojvode Vlahovića nije bila prepreka neimarima da nastave da zidaju.

СКИНУЛИ ТРАКУ И НАСТАВИЛИ СА ЗИДАЊЕМ: И четврти пут затворено градилиште у Војводе Влаховића

Foto privatna arhiva

I tako i juče po četvrti put, samo pola sata nakon što su inspektori zašli iza ugla!

Žitelji naselja Vojvode Vlahović zbog neobezbeđenog gradilišta više puta prijavljivali su ovog, ali i druge investitore koji zidaju u njihovom kraju. Iako je investor za ovu zgradu dobio prvobitno građevinsku dozvolu, s kraja prošle godine zbog nepravilnosti u radu zatvarali su ga dva puta, kao i jednom ove godine početkom januara.

Foto privatna arhiva

- Odeljenje za komunalno građevinske i stambene poslove i poslove ozakonjenja Opštine Voždovac donelo je rešenje o građevinskoj dozvoli 20. jula prošle godine, kojim se odobrava izgradnja stambenog objekta spratnosti podrum, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Otkako je gradska inspekcija preuzela poslove nad nadzorom, građevinski inspektor je u postupku inspekcijskog nadzora doneo rešenje o zatvaranju gradilišta 4.11.2020, a nakon toga i 23.11 2020. i 9.1. ove godine. Opština Voždovac je obaveštena da temelji nisu izvedeni u skladu sa dozvolom koja je izdata - naveli su Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

NEOBEZBEĐENO

PROBLEM sa nelegalnom gradnjom ili zidanjem uz dozvolu, ali uz nepoštovanje mera obezbeđenja gradilišta svakodnevna su borba žitelja naselja Vojvode Vlahovića. Osim toga, nedavno im je ponovo aktuelizovan problem nelegalne kanalizacione mreže, nedostatka parking-mesta, čistoće...

Prema rečima žitelja naselja, samo pola sata po odlasku inspekcije, radnici su se vratili, pocepali traku i nastavili da rade.

- Uprkos dozvoli, inspekcija je ponovo utvrdila niz nepravilnosti zbog koje je ponovo zatvorila gradilište - kažu u Udruženju "Moje naselje".

- Majstori rade bez HTZ opreme, gradilište je neograđeno, a nedavno se jedno dete povredilo jer je ušlo na objekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!