AUTOBUSI KRCATI U ŠPICU: Maske se nose, samo po koji tinejdžer ovu obavezu izbegava

S. B. M.

04. 02. 2021. u 16:10

OSIM u saobraćaju, od prošle sedmice primetne su i gužve u javnom gradskom prevozu.

АУТОБУСИ КРЦАТИ У ШПИЦУ: Маске се носе, само по који тинејџер ову обавезу избегава

Privatna arhiva

U jutarnjem i popodnevnom špicu više je putnika nego što je bilo prethodnih meseci, pa je držanje distance u značajnoj meri otežano.

Vozila javnog gradskog prevoza, posebno autobusi na najferkventnijim linijama krcati su putnicima.

Zvanično, najopterećenije su linije 16, 31, 33, 37, 78 i autobusi na liniji 95 koji spaja palilulasko naselje Borču i Novi Beograd.

- Od kada su se srednjoškolci vratili u učionice, primećujem da ima više ljudi u autobusima. Ujedno, čula sam da su mnoge firme počele da rade u punom kapacitetu, pa mislim da je i to doprinelo tome da je više putnika u jutarnjem i popodnevnom špicu - navodi Svetlana Stanković.

Nema mogućnosti da se drži propisana fizička distanca pošto sugrađani stoje jedni do drugih.

Maske se nose, samo pokoji tunejdžer ovu obavezu izbegava. Pravilo o ulasku samo na prednja vrata odavno smo napustili, a dozere za dezinfekciju ruku najčešće koriste seniori.

Na pitanja upućena Sekretarijatu za javni gradski prevoz, koliko je prema brojanju putnika u proseku zauzetost vozila, nismo uspeli da dobijemo odgovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton