ŠTEDE DANJU DA GREJU I NOĆU? Sugrađani primećuju da su pri celodnevnom snabdevanju toplotnom energijom radijatori jedva mlaki

G. NOVAKOVIĆ

01. 02. 2021. u 07:52

"BEOGRADSKE elektrane" s vremena na vreme, u zavisnosti od prognoze, uspostavljaju režim celodnevnog grejanja. Međutim, čim malo otopli, kad bi grejanje trebalo da radi po ustaljenom ređimu, u mnogobrojnim delovima grada radijatori budu mlaki.

ШТЕДЕ ДАЊУ ДА ГРЕЈУ И НОЋУ? Суграђани примећују да су при целодневном снабдевању топлотном енергијом радијатори једва млаки

Novosti

Na ovo su se "Novostima" žalili žitelji delova Zvezdare, Palilule i Novog Beograda, sa konkretnih adresa poznatih redakciji. Uprkos pritužbama, iz preduzeća ponavljaju da sistem stabilno funkcioniše, ali problema ima.

Čim malo otopli napolju noćno grejanje očekivano ne radi, ali onda nastaju problemi. Grejanje, na primer, počinje u 9.00 umesto u 6.00, a u 22.00 su radijatori ledeni... Takav problem imaju žitelji novobeogradskog naselja Dr Ivan Ribar.

- Ne mogu da se otmem utisku da štede energente, baš za situacije kada greju 24 sata - žali nam se Marija Ć. iz ovog naselja . - Kada se temperature podignu, odmah se rebra "umlače" toliko da nema gledanja televizije bez umotavanja u ćebe.

Isti slučaj je u Karnegijevoj 7 i u Grge Jankesa 4 na Zvezdari. Kako nam je rekla Ivana B. iz ulice na Paliluli, skoro je nemoguće da sedne a da se prethodno ne snabde sa dva pokrivača.

Iz JKP "Beogradske elektrane" ne beže od toga da se problemi dešavaju. Tako je od početka grejne sezone bilo reklamacija nekoliko puta u Dr Ivana Ribara, te su pritužbe građana iz ovog dela grada, kažu, osnovane. Češće su žalbe stanara na višim spratovima.

- Naše ekipe su odmah reagovale na svaku upućenu reklamaciju - kažu u preduzeću. - Tako je početkom januara urađena intervencija i tom prilikom je ispran hvatač nečistoće i izmenjivač toplote. Takođe, 20. i 26. januara ekipe su odmah intervenisale i uspostavile stabilan rad podstanice i isporuku toplotne energije.

S druge strane, reklamacije na još dve pomenute lokacije dosad nisu zabeležene, te iz "Beoelektrana" apeluju na potrošače da to učine. Podsetimo, ovo preduzeće je u obavezi da postiže i održava u zagrevanim stambenim prostorijama tarifnih kupaca temperature vazduha 20 stepeni, jedan stepen više ili manje. Ova temperatura odnosi se na dnevne boravke, spavaće sobe, predsoblja, deganžmane i kuhinje.

DISPEČERSKI CENTAR

POTROŠAČI koji imaju pritužbe na kvalitet grejanja moraju da upute reklamaciju Dispečerskom centru pozivom na broj 011/2093-011. Na taj način se "Beogradskim elektranama" daje na znanje da korisnik ima neku vrstu primedbe, pa na osnovu toga terenske ekipe intervenišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju