KAMERE OD BOLEČA DO ZAKLOPAČE: Prometne saobraćajnice na teritoriji Grocke biće pokrivene video-nadzorom

J. D.

01. 02. 2021. u 06:47

NA TERITORIJI opštine Grocka u narednom periodu biće postavljene kamere na prometnim saobraćajnicama, a sve u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja. Projekat se sprovodi u saradnji sa Gradskom upravom i Ministarstvom unutrašnjih poslova sa kojima će biti potpisani ugovori za realizaciju, a na inicijativu opštine.

КАМЕРЕ ОД БОЛЕЧА ДО ЗАКЛОПАЧЕ: Прометне саобраћајнице на територији Гроцке биће покривене видео-надзором

Deo Smederevskog puta u naselju Boleč / Foto I. Marinković

Planirano je da bezbedonosne kamere budu postavljene na sedam lokacija, odnosno u onim delovima gde je najveći promet saobraćaja. Prva lokacija je u Bulevaru revolucije u Grockoj, a kamere će pokrivati deonicu između pekara "AS" i Auto-moto saveza Srbije, dok će nadzor biti i u Ulici Vučka Milićevića. Zatim u Zaklopači kod ulaza u naselje iz pravca Grocke kao i na izlazu iz Zaklopače na putu ka Vrčinu. U delovima mesta Pudarci i Umčari, kamere će ako budu postavljene, pokrivati deonicu od Ulice narodnih heroja u Pudarcima koja se nastavlja na Beogradsku ulicu do centra Umčara. Za Vrčin planiran je potez ulica Bulevar revolucije i Avalska, dok će u Boleču biti na delu Smederevskog puta, tačnije između "PKB" hladnjača i benzinske stanice.

- Opštinska komisija za bezbednost saobraćaja predložila je inicijalne lokacije - objašnjavaju nadležni iz GO Grocka. - Takođe, komisija će u narednom periodu u saradnji sa Upravom saobraćajne policije definisati tačan broj lokacija na kojima će se postaviti sistem video-nadzora koji će kontrolisati saobraćajne prekršaje.

Ovim povodom održan je i sastanak sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kojem su prisustvovali predsednik opštine Dragan Pantelić, načelnik odeljenja za video-nadzor Marija Pećanac, glavni koordinator u Upravi saobraćajne policije Vladimir Vida i šef odseka u sistemu video-nadzora Đorđe Međa. Nakon sastanka nije tačno definisano kada će kamere biti postavljene.

KRUŽNI PUT U LEŠTANIMA

CRNA tačka u Grockoj svakako je kružni put u Leštanima. Naime, na ovoj deonici kojom uglavnom saobraćaju teretna vozila ka obilaznici oko grada, česte su saobraćajne nesreće. Pre samo nekoliko dana, na ovom delu puta život je izgubila jedna osoba, a za godinu dana dogodilo se više desetina nesreća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna