PONOVO ĆE ZVONITI U "PETOJ": Godinu posle kompletne obnove, od 1. februara nastava u poznatoj gimnaziji

B. B

28. 01. 2021. u 06:47

ĐACI Pete beogradske gimnazije se od ponedeljaka 1. februara, vraćaju u svoju školu po planiranom rasporedu časova. Svečano otvaranje škole zakazano je za četvrtak.

ПОНОВО ЋЕ ЗВОНИТИ У ПЕТОЈ: Годину после комплетне обнове, од 1. фебруара настава у познатој гимназији

Radovi su koštali više od 500 miliona dinara / Foto Beoinfo

Posle skoro godinu dana završena je kompletna rekonstrukcija jedne od najpoznatijih beogradskih škola, čiji će učenici imati uslove za rad na kojima im mogu pozavideti i vršnjaci iz pretižnih svetskih obrazovnih ustanova.

Iako škola postoji više od osam decenija, u ovu obrazovnu ustanovu gotovo da nije ništa ulagano, osim nekih sitnih intervencija. Postupak javne nabavke za rekonstrukciju, adaptaciju i energetsku sanaciju Pete beogradske gimnazije uradila je opština Palilula, a radove vredne više od 500 miliona dinara, finansirala je Agencija za javna ulaganja.

Projektom je predviđena zamena svih hidrotehničkih i elektroenergetskih instalacija, ugradnja najmodernijeg sistema dojave požara, video-nadzora, stolarije i kompletna rekonstrukcija i reparacija svih unutrašnjih površina. Iako je bilo planirano da se učionice osposobe za nastavu od početka ove školske godine, a kompletna rekonstrukcija bude završena do kraja 2020. godina, pandemija korone je sve to odložila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!