EVO GDE SU ODSEDALI ELITNI GOSTI BEOGRADA: Legendarni hotel "Srpski kralj"

Zoran Nikolić

24. 01. 2021. u 07:10

HOTELI i njihovi nazivi u Beogradu menjali su imena u duhu vremena.

ЕВО ГДЕ СУ ОДСЕДАЛИ ЕЛИТНИ ГОСТИ БЕОГРАДА: Легендарни хотел Српски краљ

Foto: Zoran Nikolić

Među njima je bio i "Srpski kralj" koji je dugo bio jedan od simbola ovog grada, a nalazio se na veoma važnom mestu - na pročelju Studentskog trga.

Bilo je to zdanje u kojem su odsedali elitni gosti ondašnjeg Beograda, naročito prvom polovinom 20. veka. Nažalost, kao i mnoga važna gradska zdanja, ovaj hotel nije preživeo surova bombardovanja tokom Drugog svetskog rata.

Ambijent u kojem je bilo umešteno ovo zdanje nalazio sa na mestu u blizini platoa ispred Filozofskog fakulteta, a dijagonalno od prostora koji je činio nekadašnji Veliki pijac.

Preko puta nalazio se Hotel "Makedonija" koji je bio važno okupljalište trgovaca i seljaka koji bi donosili robu kako bi je prodali na pijaci. Istina, na tom mestu su se okupljali i drugi putnici-namerinici koji su dolazili u Beograd, tako da je ovo mesto prestavljalo naročitu vrstu uvida u strukturu svih koji su boravili u glavnom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu